Internet

Microsoft suspenda actualizarile optionale Windows 10 din cauza coronavirusului

Recomanda informatia!

Ce s-a intampla. Am vazut deja ca perturbarea provocata de coronavirus afecteaza versiunile software, iar acum o alta companie isi schimba planurile ca urmare a focarului. Microsoft a anuntat ca va intrerupe actualizarile optionale pentru Windows 10 din mai 2020, deoarece acorda prioritate actualizarilor de securitate in timpul pandemiei.

Firma Redmond a replicat ca va suspenda toate versiunile optionale fara securitate (actualizari C si D) pentru toate versiunile acceptate ale sistemului sau de operare, de la Windows 10 chiar la Windows Server 2008.

Microsoft spune ca decizia este rezultatul coronavirusului si al impactului pe care il are asupra clientilor, deoarece isi propune sa asigure dispozitivele Windows 10 sa ramana sigure, concentrandu-se doar pe actualizari de securitate. Asta inseamna ca actualizarile sale lunare de securitate „Patch Tuesday” vor continua la fel de normal.

„Nu exista modificari la actualizarile lunare de securitate (versiunea B – Actualizare de marti); acestea vor continua conform planificarii pentru a asigura continuitatea activitatii si pentru a mentine clientii protejati si productivi ”, a explicat Microsoft, intr-un document de asistenta.

In timp ce actualizarile optionale sunt oprite temporar, Microsoft nu a precizat cand ar putea reveni la normal. Dupa toate probabilitatile, nu le vom mai vedea pana cand focarul de coronavirus va fi sub control si viata va reveni la o oarece normalitate, dar asta ar putea lua ceva timp.

Aceste actualizari sunt optionale, desigur, astfel incat probabil ca majoritatea oamenilor nu vor simti lipsa. Inseamna, de asemenea, ca Microsoft va avea mai putine ocazii de a produce inconveniente computerul cu actualizarile sale proaste, de altfel stiute. Una dintre cele mai recente incercari de imbunatatire a Windows 10 a reusit sa provoace incetinirea performantei, esecuri de pornire si o serie de alte probleme pentru unii utilizatori.

De asemenea, perturbarea coronavirusului a determinat Chrome sa omite versiunea 82 a browserului, iar Microsoft sa intrerupa versiunile Edge.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *