Diverse

Instrumentele de cautare a locurilor de munca

Recomanda informatia!

Piata locurilor de munca este dificila in aceasta perioada. Multe companii si industrii angajeaza in continuare fie ca servicii esentiale, fie ca intreprinderile incep sa se redeschida dar angajatii raman fara munca, iar concurenta pentru un job este in crestere. Conform aplicatiei calculator salariu net 2020, iata ce trebuie sa faceti:

Optimizati cuvintele cheie din CV

CV-ul dvs. ar trebui sa corespunda descrierii postului la cel pe care il solicitati. Deoarece companiile sunt inundate de CV-uri si se bazeaza pe tehnologie pentru a sorta si gasi potriviri, CV-ul dvs. va trebui sa se diferentieze de restul. Concentreaza-te pe ceea ce te face unic, apoi incorporeaza cuvinte cheie in fisa postului. Acestea ar trebui sa fie corecte si sa va evidentieze abilitatile, experientele sau stagiile. Creati un CV in cateva minute, utilizand cuvinte cheie bazate pe AI.

Conectati-va cu mii de angajatori care cauta activ sa angajeze prin incarcarea CV-ului dvs. si aplicarea la joburi prin site-uri de specialitate. Indiferent daca un recrutor intern la o companie ajunge pentru a afla mai multe despre tine, sau daca faceti un interviu pentru un anumit rol, prezenta dvs. pe un post de munca poate deveni propria retea personala.

Aceasta este o miscare inteligenta pentru toti profesionistii, dar mai ales angajatii cu o cariera timpurie, care ar putea sa nu aiba aceleasi conexiuni personale ca cineva care lucreaza de ani buni.

Si ce se intampla daca o companie de care sunteti interesat nu are roluri deschise care sa se potriveasca abilitatilor sau experientei dvs.? Inca se aplica. Sau inscrieti-va pentru a primi alerte despre locuri de munca. Acea companie construieste constant o conducta de candidati interesati si calificati si veti fi pe lista cand se va deschide un nou rol.

Lucrati cu un recrutor

Acolo unde birourile de locuri de munca isi extind cautarea, firmele de personal si agentiile de plasament pot suplimenta cu o abordare vizata. Multe firme si agentii sunt specifice industriei, de la reclame publicitare la profesionisti de tehnologie la logistica. In plus, intrucat intreprinderile privesc incertitudinea economica iar numarul din ultimul timp de angajati trimisi in somaj tehnic a crescut, exista un interes crescut de a utiliza agentiile pentru a ocupa contracte sau pozitii pe termen scurt. Profitati de aceste oportunitati pentru a castiga experienta la locul de munca in timp ce aduceti un salariu.

Exerseaza-ti abilitatile de intervievare

Odata ce CV-ul si abilitatile va vor duce la urmatoarea runda in proces (felicitari), pregatiti-va sa faceti o legatura reala cu potentialul dvs. angajator. Foloseste-ti prietenii, familia si ceilalti din reteaua ta pentru a obtine o discutie confortabila despre abilitatile tale, experienta anterioara si de ce esti un candidat puternic pentru a indeplini rolul. Exersati-va abilitatile de intervievare virtuala si asigurati-va ca tehnologia dvs. functioneaza inainte de interviu.

Chiar daca jobul la care visezi nu este disponibila in acest moment, cautati orice fel de oportunitate pentru a castiga experienta din lumea reala si pentru a construi abilitati transferabile in industriile si rolurile de angajate. De la activitati de voluntariat sau stagii, continuati sa faceti conexiuni si sa adaugati abilitati la CV-ul dvs.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *