Google vrea sa devina o retea sociala

Recomanda informatia!

Odata cu noua sa functie, Discover, Google se lanseaza pe piata retelelor sociale pe mobil. Nu, nu este vorba despre o tentativa a gigantului Google de a lansa o noua retea sociala. Realitatea este ca motorul de cautare isi schimba tactica. Cu Discover, intentia Google este aceea de a face din home page-ul sau de pe smartphone o noua modalitate de a accede cu mai mare usurinta la stiri sau la servicii personalizate. Ce parere aveti? Sa fi gasit Google modalitatea perfecta de a face fata concurentei – Facebook, Twitter si alti rivali?

Discover a fost prezentata cu ocazia celebrarii a 20 de ani de Google. Aceasta are menirea de a inlocui Google Feed, un serviciu disponibil pe Chrome iOS si Chrome Android care oferea in egala masura utilizatorilor acces la serviciile Google. De acum inainte, aceasta functie botezata Discover ii va lua locul lui Google Feed in bara de cautare pe mobil si pe home-page-ul aplicatiei Google. Epoca minimalismului care a sporit reputatia acestui motor de cautare pare in urma.

Google pare sa isi doreasca din ce in ce mai tare sa recupereze terenul pierdut pe retelele sociale. In doar cativa ani, aplicatii mobile precum Facebook, Twitter sau Snapchat au reusit sa depaseasca Google +. Rolul lui Discover deci este acela de a deveni o destinatie privilegiata pentru utilizatorii de smartphone-uri care au cateva minute la dispozitie pentru a se informa sau a se distra. Pentru asta, Google permite sa ofere un continut pertinent cu ajutorul Discover…daca va fi sau nu asa ramane de vazut…

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *