E obligatoriu sa ai un program de contabilitate?

program de contabilitate

Recomanda informatia!

Inceperea unei afaceri noi inseamna cheltuieli. Pentru multi proaspeti antreprenori aceste cheltuieli sunt uriase, motiv pentru care foarte multi cauta o varianta pentru a le reduce. Una dintre cheltuielile de unde se pot face reduceri este cea pentru programul de contabilitate. Majoritatea celor care au un business isi pun, asadar, urmatoarea intrebare:

Este necesar un software de contabilitate?

Legea contabilitatii din 2009 nu impune o astfel de obligativitate, insa este recomandata folosirea unui astfel de program. Motivele sunt cat se poate de evidente:

  • Se face economie de timp;
  • Se pastreaza mult mai bine toate facturile si chitantele emise;
  • Sunt evitate eventualele greseli.

Cat costa un program de contabilitate?

Costurile pentru un software de contabilitate nu sunt atat de mari incat sa fie motivant sa se renunte la achizitia lui. Totusi, cei care nu doresc sa aiba o cheltuiala in plus pot opta pentru un program de contabilitate gratuit (gratis regnskabsprogram til foreninger).

Expertii de la regnskabspiloten.dk au creat un program de contabilitate care are capacitatea de a oferi toate avantajele unui program platit, insa fara costuri. Faptul ca este gratuit nu inseamna ca se reduce calitatea software-ului, ci doar ca volumul de facturare nu este unul foarte mare. O firma mare nu ar putea sa se bucure de un program gratuit de contabilitate, insa o firma aflata la inceput poate sa beneficieze de toate avantajele acesteia.

Ce trebuie sa contina un program gratuit de contabilitate pentru a fi eficient?

Toate software-urile de contabilitate pot sa emita facturi si chitante. O varianta eficienta poate mult mai mult de atat:

  • Poate sa salveze toate documentele in cloud. In felul acesta sunt accesibile de oriunde, fara niciun fel de restrictie. Chiar si in conditiile in care serverele programului nu functioneaza, documentele sunt in deplina siguranta.
  • Poate sa fie accesat de pe dispozitive mobile. Dispozitivele mobile sunt din ce in ce mai folosite, statisticile aratand ca peste 50% dintre utilizatorii de internet intra de pe telefon sau tableta. Tocmai de aceea, o aplicatie pentru principalele sisteme de operare este cat se poate de bine venita. Daca nu exista o aplicatie, site-ul trebuie sa fie foarte bine optimizat.
  • Ofera un suport foarte bun. Oricat de bun ar fi un program de contabilitate, exista riscul sa apara probleme sau intrebari din partea utilizatorilor. In aceste situatii suportul poate sa rezolve foarte multe. Este bine sa existe mereu o persoana disponibila, pentru a raspunde la intrebari si pentru a rezolva eventualele probleme. Suportul poate sa fie oferit fie telefonic, fie prin mail sau chat.
  • Este folosit de mai multe firme. Numarul celor care folosesc programul de contabilitate este si el foarte important, deoarece un numar mare inseamna, de cele mai multe ori, o utilizare facila si o relationare cat mai buna cu utilizatorii. Asta nu inseamna ca programele de contabilitate aflate la inceput de drum nu pot fi eficiente, insa pentru siguranta, cel mai bine este sa se opteze pentru cele in care oamenii au deja incredere.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *