Calculatoare

Cand e mai ieftin sa cumperi un alimentator de rezerva pentru laptop

Recomanda informatia!

Un laptop este un calculator portabil, de mici dimeniuni ce poate fi folosit fara a fi obligatorie pozitia „pe scaun la birou”. Poate fi folosit oriunde, acasa, la birou, la scoala, la cafenea, in vacanta, in tren. Principalele avantaje ale folosirii unui laptop comparativ cu un calculator de birou sunt: dimensiunea redusa, ocupa putin spatiu in casa, poate fi folosit si acasa si la birou, oriunde este necesar, nu este obligatoriu sa existe o priza acolo unde se foloseste. Tocmai de aceea tot mai multi oameni prefera un laptop, vanzarile acestora crescand de la an la an.

Principalele componente ale laptopului sunt: tastatura, ecranul, touchpad-ul, difuzoarele, dvd-rom-ul, acumulatorul si alimentatorul. Pentru a putea functiona, foarte importante sunt acumulatorul si alimentatorul. Autonomia unui acumulator de laptop poate incepe de la 3-4 ore, dar la unele modele mai performante bateria poate tine chiar si 20 ore. Ce se poate face daca in timp ce se lucreaza la laptop, bateria se descarca si constatam ca s-a stricat cablul de alimentare? Solutia ar fi sa avem mereu la indemana un alimentator pentru laptop de rezerva.

Pentru a nu scoate foarte multi bani din buzunar este recomandat sa cumparam alimentatorul pentru laptop de rezerva in perioada reducerilor. Astfel putem reduce costurile chiar si la jumatate. O alta varianta de achizitionare la pret mic este alegerea unui second hand. Mai ales online, pe site-uri gen olx.ro sau okazii.ro se pot gasi foarte multe modele de alimentatoare pentru laptop-uri.

Se poate opta pentru un alimentator pentru laptop de rezerva universal. Ar fi o varianta foarte buna mai ales pentru cei care au laptop de servici, putand sa primeasca un alt model in orice moment. La cumpararea unui cablu universal trebuie tinut cont de cateva aspecte foarte importante. Trebuie sa aiba aceeasi mufa de conectare ca cea de la incarcatorul original, polaritatea si voltajul pe output trebuie sa fie exact la fel.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *