Cum arata viitorul pietei cu amanuntul?

Recomanda informatia!

Stuart Landersberg, co-fondator si CEO la Grove Collaborative, a raspuns la aceasta intrebare:
Eu cred ca o certitudine in ceea ce priveste viitorul pietei cu amanuntul este consumatorul mai educat, mai puternic si mai conectat.
Cred ca in urmatorii ani comertul cu amanuntul va fi definit de marci care sunt capabile sa construieasca o incredere mai adanca in comunitatile lor.
Internetul face si mai usor contactul cu societatea ta, inclusiv cu mai multe grupuri de nisa posibile. Cateodata acest lucru are consecinte negative, iar cateodata pozitive, pentru ca asa consumatorii vor cunoaste mai bine marca pe care sustin, cu care impartesc valorile lor, si asa mai departe.
Proliferarea marcilor specializate nu inseamna neaparat ca piata cu amanuntul se va dezagrega. Logisticile sunt produse, iar produsele tind sa se consolideze. Deci chiar daca marcile mai mici, specializate cresc, probabil platforma cea mare va continua sa aiba o multime de variante.
O alta previziune: roboti, IA, livrare cu drone, o multime de strategii marketing. Cele mai bune marci sunt momentan, si vor si fi in continuare, cele care au cea mai puternica conexiune emotionala cu consumatorii lor, indiferent daca au sau nu cele mai rapide, cele mai moderne metode de livrare, de ultima generatie.
O experienta pozitiva a clientului este foarte importanta. 58% dintre consumatori ar oferi datele personale la schimb pentru recomandarea produselor, care este ideala pentru nevoile lor.
42% dintre clienti va cauta magazinul online de pe telefonul lor. Multe persoane nu fac cumparaturi online, dar inainte sa isi cumpere produsul ideal fac cercetare pe internet. Paginile de web trebuie sa fiu impresionante si usor de navigat, pentru o experienta pozitiva si rapida.
Se estimeaza ca in 2020, clipurile video vor reprezenta 80% din traficul clientilor pe internet. Video-urile live pot crea un sentiment de incredere in clienti si ajutorul lor decizia clientilor poate fi influentat.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *