Afaceri

Case de vanzare: 4 tehnici ce cresc sansele de a incheia tranzactia

Recomanda informatia!

Casele de vanzare nu mai sunt o afacere foarte profitabila in ultimii ani, din cauza recesiunii, care a blocat piata si au facut cumpararea locuintelor din ce in ce mai greu accesibila pentru clienti. Insa cele mai multe tranzactii „pica” in momentul in care agentul se intalneste cu potentialul client, vizioneaza casa si discuta primele detalii. Pentru a-ti creste sansele de a inchide vanzarea, exista cateva tehnici simple, dar care te ajuta sa vinzi mai repede locuintele din portofoliu!

1. Vino intotdeauna cu solutii si variante in interesul clientului

Fii intotdeauna pregatit sa ai argumente, solutii si idei in favoarea clientului atunci cand ai case de vanzare. Este important sa arati ca iti dai interesul si ca el este principala ta grija, nu bonusul atractiv din incheierea tranzactiei.

2. Comunica clar, pe intelesul clientului

Nu folosi un limbaj intortocheat si foarte tehnic, specific mediului business, intrucat il vei pierde dupa primele fraze. Vorbeste cat mai pe intelesul lui, in termeni si expresii simple si raspunde-i clar la orice nelamurire.

3. Negociaza, negociaza, negociaza

Orice client stie ca pretul din oferte pentru casele de vanzare sunt intotdeauna ceva mai piperate. Nu va rata ocazia de a negocia asiduu, pentru obtinerea unui pret mai bun. Stabileste-ti un pret-limita pana la care sa negociezi, apoi intra in „hora”. Ofera-i clientului senzatia ca are puterea si ca isi stabileste propriul pret. Daca refuzi negocierea, afacerea este din start sortita esecului. In cazul in care nu poti negocia pretul, ofera-i alte beneficii, discount-uri la realizarea actelor, comision etc. Fa orice, pentru a nu-ti pierde clientul, dar ai grija nici sa nu iesi in pierdere.

4. Mentine contactul vizual, zambeste si fii pozitiv!

Mentine o atitutine vesela, optimista si pozitiva in fata potentialului client. Foloseste-te din cand in cand de simtul umorului, atunci cand situatia o permite. Cu alte cuvinte, fa-te placut, pentru a primi o bila alba si a avea deja un prim avantaj in incheierea tranzatiei.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *