Turism

Cinque Terre- descopera cele cinci satucuri

Recomanda informatia!

Regiunea Cinque Terre este cu siguranta una din cele mai vizitate regiuni in Italia. Aflata pe coasta Liguriei, la mai putin de o ora fata de La Spezia, peisajele sale sunt cele care ii farmeca pe turisti, intre golfuri, podgorii si faleze abrupte.

Regiunea are un nume care provine de la cele cinci satucuri medievale care o compun. Este vorba despre Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.

Monterosso al Mare este cel mai animat. Poarta de intrare de la Cinque Terre, Monterosso al Mare este cel mai mare si cel mai animate dintre cele cinci. Este divizat in cinci parti separate de un tunel. Rio Bruanco, vechiul targ al satucului si-a pastrat si azi farmecul sau medieval.

Vernazza, cel mai pitoresc. Considerat de multi drept cel mai frumos sat de aici, Vernazza are un trecut maritim foarte bogat. Are cele mai elegante si mai bogate elemente arhitecturale. Aici trebuie neaparat sa descoperi monumentul sau emblematic, Castello Doria.

Corniglia, cel mai tipic. Este cocotat pe o faleza si este singurul care nu are acces direct la mare. Via Fieschi, principala sa strada este cea mai fermecatoare. Biserica San Pietro care dateaza din secolul XIV are o fatada dominata de marmura alba.

Manarola, cel mai vechi. Are un decor romantic pe varf de faleza si este cel mai celebru pentru vinul sau dulce si fructat. Vei gasi aici si numeroase monumente de interes arhitectural si istoric, precum biserica San Lorenzo.

Riomaggiore, cel mai autentic. Este un fost satuc de pescari iar casutele sale sunt aglomerate intr-un stil foarte autentic. Zici ca stau unele peste altele pentru a se potrivi cu relieful abrupt din zona. Strada sa principala, Riomaggiore, te va duce cu gandul fara doar si poate, la dolce vita Italiana. Castelul Riomaggiore ofera cea mai frumoasa panorama asupra orasului.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *