Turism

Destinatii ideale de Craciun

Recomanda informatia!

Daca unii se precipita spre munte de Craciun, isi pregatesc deja schiurile, altii in schimb prefera sa se bucure de mare si de soare in aceasta perioada a anului. Sau sa calatoreasca intr-o capitala europeana. Vacanta de Craciun este sinonima cu vacanta in familie. Parinti, copii, bunici, cu totii isi petrec impreuna sarbatorile. A doua parte a vacantei este de obicei consacrata prietenilor. Anul acesta, ce ar fi sa mai schimbi putin atmosfera? Iata cateva destinatii ideale de Craciun.

Castleton, Regatul Unit. Luna care precede Craciunul este cel mai adesea stresanta, intre cumparaturile de ultim moment, alegerea cadourilor si preparatele gatite. Scapa pentru un timp de toata aceasta frenezie evadand la Castleton, un sat englez fermecator.  In aceasta perioada, Castleton isi pune in valoare patrimoniul natural. Una din cele patru grote din regiune, Peak Cavern aduna grupuri corale de cativa ani buni.

Budapesta, Ungaria. Nu ai avut timp sa te ocupi de cautarea unei destinatii sau te-ai decis pe ultima suta de metri sa pleci undeva? Budapesta este o destinatie apropiata si ieftina totodata. Fermecatoarea capitala este tot ce ai nevoie in aceasta perioada. Trebuie sa vizitezi neaparat targul de Craciun de la Vörösmarty Square. Celebru pentru faptul ca este cel mai ieftin targ festiv din Europa, aici poti gasi cadouri pentru cei dragi.

Douz, Tunisia. Cunoscut pentru faptul ca a gazduit filmarea celebrului Star Wars, Douz, situat in centrul Tunisiei, este cunoscut sub numele de Poarta Saharei. Dar, in ultimele patru zile din luna decembrie, popoarele arabe care locuiesc aici transforma aceasta zona desertica si sterila intr-un magnific spectacol beduin. Festivalul International Sahara atrage o multime de persoane in aceasta perioada. Se organizeaza turnee de hockey pe nisip, spectacole de dans traditional si targuri artizanale. La Douz, umila camila este regina si cel mai bun prieten al omului totodata.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *