Sport

Ce sport vei alege pentru a evita durerile de articulatii?

Recomanda informatia!

Articulatiile pot deveni dureroase din cauza inflamatiilor sau a traumatismelor.  Si pot sa ne faca viata din ce in ce mai grea atunci cand devin foarte dureroase sau cand sunt suprasolicitate.

Dar asta nu inseamna ca nu poti face sport moderat, in mod regulat. In acest fel, vei mentine o buna mobilitate la nivelul articulatiilor.

Deci daca ai probleme la nivelul articulatiilor, poti face sport linistita. Un efort fizic moderat este foarte bun pentru mobilitate si sanatate.

Dar inainte de orice activitate fizica, trebuie sa iti faci timp sa te intinzi si sa te incalzesti. Un alt aspect important atunci cand suferi de dureri de articulatii- trebuie sa privilegiezi sporturile blande, adica cele care nu iti vor traumatiza articulatiile.

Inotul pentru a te antrena fara probleme. O activitate foarte binefacatoare in multe privinte, inotul si nu numai, este cea mai buna idee pentru a calma durerile care apar din cauza artrozei sau artritei. Ajuta in acelasi timp la intarirea articulatiilor, fara sa exercite o presiune asupra acestora.

Pilates, o alegere buna atunci cand vrei sa iti intaresti eficient muschii.

Un exercitiu de fitness care imbina de minune tehnicile de respiratie, de relaxare si destindere a muschilor, Pilates te va ajuta sa fii mai supla si sa iti intaresti in acelasi timp  muschii abdominali, fesieri si cei ai spatelui.

Dar este in acelasi timp cea mai buna alegere si pentru cei care sufera din cauza durerilor de articulatii. Iti va lucra muschii si articulatiile datorita exercitiilor blande cu o intensitate controlata.

Yin Yoga pentru a –ti relucra postura. Te va ajuta sa iti regasesti mobilitatea si s aiti intinzi ligamentele. Deci ideala pentru a-ti solicita cat mai bland articulatiile, tendoanele si ligamentele. In plus, te ajuta sa iti lucrezi foarte bine si respiratia.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *