Asigurarea obligatorie a locuintelor

Recomanda informatia!

Asigurarea obligatorie a locuintelor este o reglementare data de Legea 260/2008.

Societatea de asigurarea care preia raspunderile si riscurile asumate sub aceasta forma de asigurare este PAID ( Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale).

Gothaer este unul din principalii membrii fondatori ai Pool-ului de asigurare impotriva dezastrelor naturale si este o societate autorizata sa incheie polite de asigurari obligatorii pentru locuinte.

Asigurarea obligatorie pentru locuinte include toate cladirile destinate locuintei, din aceasta categorie fac parte: locuinta de serviciu, locuinta sociala, locuinta de interventie, locuinta de necesitate, locuinta de protocol, precum si casa de vacanta.

Locuintele sunt clasificate in 2 tipuri:

Locuinta de tip A : locuinta cu o structura rezistenta din beton armat, metal si lemn sau cu pereti exteriori din caramida arsa, piatra sau orice alt material tratat termic sau chimic. Suma asigurata pentru o astfel de locuinta este de 20.000 Euro.

Locuinta de tip B : locuinta cu pereti exteriori din caramida nearsa sau orice alt timp de material nesupus terminic sau chimic. Suma asigurata este de 10.000 euro

Aceasta asigurare este disponibila prin achitarea unei prime de asigurare de 20 Euro pentru o locuinta tip A, respectiv de 10 Euro pentru o locuinta tip B.

Riscurile acoperite de polita de asigurare obligatorie a locuintelor sunt doar cele naturale, respectiv: cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *