Diverse

Tratament zona zoster

Recomanda informatia!

Romanii considerau că, dacă folosesc varza zi de zi, se pot lipsi de medic. Şi fitoterapia modernă o socoteşte a fi un adevărat “aliment-medicament”. În regiunile în care e consumată în cantităţi mari, oamenii sunt mai longevivi. “Varza conţine 92% apa, 35 mg% – calciu, între 20-70 mg% – fosfor, între 0,4-0,9 mg% – fier, vitaminele K (antihemoragica) şi U, care protejeaza mucoasa gastrica. De aceea, are un efect deosebit asupra gastritelor hiperacide si a ulcerului gastric”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Are proprietaţi decongestive, cicatrizante si antiseptice care fac din ea un remediu în contuzii, plagi (chiar pentru cele grave, cu procese cangrenoase şi necroze). De aceea, este utila şi în ulcere varicoase, arterite, alte afecţiuni vasculare cum ar fi hemoroizii. Pentru proprietaţile maturative, se foloseste în abcese şi furuncule. Cicatrizeaza ranile facute de degeraturi sau arsuri, producând o intensifi care a circulaţiei în zona respectiva. Calmeaza durerile provocate de Zona Zoster. Are o acţiune pozitiva în diverse tipuri de eczeme si acnee. *
 
Zona zoster este o boala cu care incep sa se confrunte din ce mai multi oameni.
Pacientul cu zona zoster trebuie sa evite contactul cu persoanele cu risc special – femei gravide, copii, bebelusi – si orice persoana care nu a avut varicela sau nu a fost vaccinata impotriva varicelei.
 
Pentru informatii despre tratament zona zoster va invit sa cititi revista online Farmaciata.ro.
 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *