Internet

Viitorul stirilor online – competitia

Recomanda informatia!

Stirile sunt gratuite si usor disponibile pe Internet, existand adesea posibilitatea de informare asupra unui aspect, prin doar cateva click-uri. Cu atat de multi furnizori de informatie, este mai usor acum sa se transmita un continut unic, altfel decat prin ziare.

Multi oameni considera astazi ca stirile prin intermediul mass-mediei sociale s-au dovedit a fi una dintre cele mai rapide moduri de a comunica, pe o scara larga.

Concurenta cu aceste retele de viteza este aproape imposibila pentru ziare, avand posibilitate mare de acoperire, in competitie cu canale de stiri 24 de ore si site-urile acestora. Ziarele se concentreaza in schimb pe calitatea de acoperire. Dar, deoarece consumatorul mediu de astazi vrea totul mai repede si mai ieftin, acest lucru nu mai este o cale prin care toate ziarele sa poata face, cu succes, un profit.

In functie de oras, ziarele ar putea avea concurenta la nivel national sau local. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt cumparate acum pentru anunturile de angajare si rareori pentru cele imobiliare. Cum Internetul a luat usor locul ziarelor, prin transmiterea de stiri online, ofera si posibilitatea adaugarii unui anunt, dar si a unei fotografii. Astfel, este mult mai atractiv pentru cititor sa faca conexiuni in functie de informatiile citite si imaginile prezentate.

Doar cateva ziare mai atrag acum un trafic decent pentru site-urile lor, iar acest trafic depinde adesea de clasamentul Google. Deoarece un trafic mai mare imbunatateste semnificativ rangul in motorul de cautare, ziarele care vand unui public de rang superior, atrag astfel cititorii care nu mai au rabdare sa cumpere sau sa caute in mediul online, site-urile ziarelor “mai mici”. Aceste ziare pot obtine trafic minim de la Google si se bazeaza pe oamenii care le viziteaza site-urile in mod direct. Furnizorii de stiri online nu vor fi in masura sa co-existe in acest mediu, mentinand acelasi nivel de profit. Si cum aceste ziare nu vor supravietui numai prin vanzarea de stiri locale, au nevoie de un salvator – Internetul.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *