Afaceri

Afacerea mea e pe drumul cel bun

Recomanda informatia!

Acum un an mi-am deschis si eu o firma de transport, iar ca mijloace de transport am cumparat camioane. Eram foarte atras de camioanele de tonaj mare si mai ales de cele construite de vreo firma respectabila, mare. Doar asa ma pueam mentine pe piata, cu o investitie serioasa facuta in lucruri de calitate. La inceput am cumparat doar patru astfel de camioane de tonaj mare, pentru a vedea si testa cum si daca merge afacerea. In acelasi timp mai trebuia, dupa cum planuisem eu, ca in aproximati trei ani sa fie amortizata investitia si sa fiu chiar si pe plus. Ce iesea in profit, o parte din ei investeam in piese de schimb care erau foarte scumpe, deoarece si camioanele erau de fabricatie straina si la randul lor foarte scumpe.

Am stat de vorba cu multi mecanici buni din domeniu, le-am cerut parerea si m-au indrumat spre cateva site-uri de pe internet. Intr-adevar, am gasit cateva magazine online de piese de schimb camioane si unele dintre ele erau la preturi accesibile. Atunci mi-am notat pe o hartie cam ce piese mi-ar trebui si trebuie cumparate urgent, apoi am dat comanda tot online. Am comanat mai multe piese, deoarece doream sa-mi fac un stoc si sa nu mai pierd timp data viitoare cand aveam nevoie de vreuna din ele.

Cum acel magazin era din tara, atunci nici transportul nu m-a costat prea mult. In doua zile a sosit si transportul de piese pe care l-am descarcat si depozitat in magazia proprie. Dupa aceea am incercat sa intru pe piata cum s-ar spune, sa iau comenzi de transport marfa. Am rezolvat si asta foarte repede, iar a doua zi trebuia sa iau doua camioane si sa preiau marfa ce trebuia s-o duc la beneficiar. Drumul era lung si la dus si la intors, dar totul a decurs foarte bine, fara incidente. Asa ca am luat la noi cateva piese de rezerva, ce credeam noi ca s-ar putea uza la un drum lung si am plecat. La distribuitor marfa s-a incarcat rapid, apoi am plecat s-o distribuim cat mai repede. Cu cat ne miscam mai repede, cu atat ne mergea si afacerea mai bine si era profitul mai mare. Si la beneficiar am ajuns cu bine si marfa a fost predata intact, fara nici un fel de stricaciuni . Acolo ne-am primit banii nostri pe transport, iar pe marfa transportata beneficiarul a depus banii in contul distribuitorului.

Primul transport pe ziua respectiva a iesit bine pentru toti: distribuitor, beneficiar si noi, trensportatorii. Acasa am ajuns cu masinile in buna stare de functioanare si le-am parcat in garajele proprii. Deoarece drumul a fost foarte lung si pe unele parti cam stricat, cu gropi, am decis ca a doua zi sa le facem o revizie. Am schimbat unele din piese, iar apoi le-am pregatit pentru alt transport, care speram sa vina cat mai repede. Acum am primit un transport mai mare si la mai mare departare, dar si banii, plata catre noi, era pe masura. Cu banii scosi de pe cursa asta imi voi face magazinul propriu de piese de schimb camioane. Pe viitor o sa-mi fac si o statie de alimentare cu combustibil, ca sa le am pe toate la indemana.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *