De ce sa investesti in tigai Tefal?
Atentia pe care o acordam sanatatii incepe cu alimentele pe care le consumam. O dieta sanatoasa poate transforma foarte mult stilul de viata al unei persoane, oferindu-i nu numai nutrientii necesari, ci si confortul psihic generat de certitudinea ca regimul este unul adecvat. Totusi, pentru a putea organiza personal dieta, este bine sa ne preparam singuri felurile de mancare pe care le consumam. De aceea, o bucatarie bine dotata constituie un atu in aceasta privinta. Tigaia reprezinta unul dintre ustensilele pentru gatit care nu tebuie sa lipseasca din nici o locuinta, drept pentru care este important sa stiti cam ce modele va ajuta sa va preparati hrana in mod sanatos.
De ce tigaia Tefal este mai sanatoasa
Orice persoana care cocheteaza cu ideea gatitului acasa a auzit sau a lucrat cel putin o data cu o tigaie de la renumitul brand Tefal. De ce sunt aceste produse atat de apreciate? Pentru ca au revolutionat tigaile, brevetand primul model confectionat din teflon si aluminiu. Inca de la aparitia lor, in anii ’50, tigaile Tefal au cunoscut o evolutie spectaculoasa, constituind cele mai populare modele de tigaie, care se vand si in prezent la o scara impresionanta. In plus, dupa ce Tefal au hotarat sa confectioneze si tigai cu invelis ceramic, nimic nu mai poate concura cu eficienta si popularitatea produselor. Daca va numarati printre cei care cauta pareri despre tigaile ceramice de la Tefal sau pur si simplu doresc sa stie unde gasesc tigai Tefal la preturi bune, va punem la dispozitie o expunere argumentata a criteriilor de selectie, pentru a va ajuta sa gasiti produsul perfect pentru bucataria personala. Tipul: constituie un prim aspect de care trebuie sa tineti cont. Este important sa adaptati tipologia tigaii la modul de preparare al hranei pe care il preferati, mai ales daca nu doriti sa cumparati un kit complet cu toate modelele de baza. Este important sa faceti diferenta intre cele mai conventionale produse de pe piata: tigaia clasica pentru prajit si tigaia grill. Alaturi de acestea mai poate fi mentionat un produs care cunoaste o explozie de popularitate in ultimii ani: tigaia wok. Tigaia clasica pentru prajit este modelul intalnit conventional in orice bucatarie. Este confectionata cu o baza plata si cu pereti de inaltime medie, cu margini rotunjite, fiind aproape tot timpul accesorizata cu un capac. Se manevreaza cu ajutorul unui maner alungit.
Acest model este cel mai utilizat pentru a praji alimentele cu o anumita cantitate de grasimi, marginile curbate determinand scurgerea acestora catre centrul tigaii pentru a incalzi optim ingredientele. Se utilizeaza la prepararea omletelor, a prajirii pieptului de pui sau a altor fasii de carne sau chiar pentru a prepara un sote de legume. Diametrul acestor tigai poate varia, in functie de cantitatea de mancare ce poate fi preparata.
Tigaia grill reprezinta un model destul de popular, deoarece este utilizat din ce in ce mai des in bucatariile conventionale. Prezinta o baza plata in exterior si texturata cu mici santuri in partea interioara. Peretii pot avea inaltime moderata si pot fi usor curbati, iar manerul este unul alungit. Este foarte utilizata pentru a substitui gratarul, deoarece prepara carnea fara grasimi. Santurile de pe fundul tigaii permit surplusului de lichid sa se scurga din portiile de carne, obtinandu-se un rezultat optim.
Tigaia Wok este un model importat pe filiera asiatica si a devenit unul dintre cele mai cautate modele de tigaie la ora actuala. Este confectionata cu o baza curbata, in forma de calota, fiind destul de adanca. Poate avea unul sau doua manere ergonomice. Este utilizata pentru prepararea amestecurilor de legume si a cuburilor de carne la temperaturi mari si cu un minim de grasimi. Prezinta avantajul ca mancarea se prepara foarte rapid, in cateva minute, iar legumele nu-si pierd in general toate enzimele in timpul prelucrarii termice, pentru ca nu au timp sa se arda prin coacere.
sursa: clovis.ro!