Sanatate-Medicina

Cum se ingrijeste un ten sensibil

Recomanda informatia!

ten sensibil sfaturiPentru o îngrijire optimă şi un look perfect trebuie să ştii ce tip de ten ai şi cum să îl îngrijeşti. În plus, în funcţie de diferiţi factori interni şi externi precum genele,  stresul, dieta, medicamentaţia, fluctuaţiile hormonale, etc., tipologia tenului tău se poate modifica în decursul câtorva luni. Şi asta este absolut normal!

Tipul tenului este stabilit în funcţie de cât de mult ulei produce pielea, astfel sunt în total 5 categorii: normal, gras, sensibil, mixt şi uscat. Cel mai problematic este tenul sensibil. Insa acesta poate fi ingrijit cu diverse creme pentru ten sensibil sau alte tratamente asemanatoare.

Caractristici şi îngrijire pentru tenul sensibil

Pielea sensibilă este fină şi are pori delicaţi. Tenul sensibil este uşor iritabil de condiţiile meteo, se înroşeşte, se pătează şi ai mâncărimi, de aceea companiile de cosmetice au creat linii speciale pentru problemele tale. Caută produse de îngrijire: loţiuni demachiante, creme hidratante, fond de ten, pudră, toate pentru tenul sensibil. Acestea nu conţin ingrediente la fel de puternice precum alte cosmetice pentru tenul normal. 

În general în cazul tenurilor sensibile intră în componenţă ingrediente precum aloe vera, muşeţelul şi lavanda, cu proprietăţi calmante. Prepară-ţi şi tu acasă măşti de faţă naturale pentru a-ţi calma tenul sensibil!

Caracteristici şi îngrijire pentru tenul gras

Tenul gras este lucios, în special în zona T, ai porii măriţi şi tenul este predispus la apariţia punctelor negre şi altor iritaţii datorită producţiei mari de uleiuri ale glandei sebacee. Partea bună ar fi că persoanele cu tenul gras „îmbătrânesc” mai frumos deoarece uleiurile împiedică formarea unor riduri adânci. În timp, mai ales după vârsta de 35 de ani, tenul se va usca treptat.

Foloseşte doar produse de îngrijire a feţei pentru tenul gras, care au propietăţi astringente şi nu au în componenţă uleiuri. Exfoliază-ţi tenul săptămânal de 2 ori pentru a împiedica apariţia punctelor negre şi a coşurilor şi hidrateaza-l corespunzator. În ceea ce priveşte cosmeticele, fereşte-te de cele sub formă lichidă şi foloseşte în mod regulat pudră de faţă.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *