Diverse

Tipuri de peste pe care nu ar trebui sa le consumi

Recomanda informatia!

Pestele reprezinta un aliment cheie in cultura asiatica. Este prezent in egala masura si in bucataria europeana si africana. Pestele vine cu un aport excelent de proteine ceea ce este deosebit de important pentru corp. Expertii ne recomanda sa consumam peste datorita aportului slab in materii grase. Insa, acest aliment nu este intotdeauna benefic pentru noi. Exista mai multe varietati de peste si unele din acestea nu ar trebui consumate. De ce? Va spunem noi chiar acum.

Tilefish sau pestele tigla. Acest peste este vedeta in materie de contaminare cu mercur si reprezinta un real pericol de toxiinfectii alimentare. In plus, nu este recomandat copiilor si femeilor iar barbatii nu ar trebui sa consume mai mult de 100g pe luna.

Pangasius. Cunoscut si sub numele de rechinul siamez, pangasius este un tip de peste extrem de prezent in bucataria asiatica. In Europa, acest peste este cunoscut sub numele de Panga. Provine esential din Vietnam, mai precis din Mekong. Or, apa din aceasta regiune este cunoscuta pentru a fi cea mai poluata apa de pe globul terestru. In plus, un file de pangasius contine un nivel ridicat de nitrofurazon si de polifosfati, este un tip de peste extrem de cancerigen.

Tilapia. Acest tip de peste contine o multime de materii grase care sunt deosebit de nocive pentru om. Daca consumi acest tip de peste in mod regulat vei avea un nivel ridicat de colesterol. In plus, face corpul mai sensibil la alergeni, nu este recomandat pentru consum deoarece poate cauza probleme cu inima.

Tonul. Tonul este fara indoiala un aliat sigur pentru o salata delicioasa. Insa, din pacate, contine un nivel ridicat de mercur, tonul rosu in special. Este de preferat sa consumam tonul alb care este la fel de bun la gust.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *