Masini

Nu, Tesla nu este numarul 1 in Europa

Recomanda informatia!

Tesla ar putea avea un an complicat in 2023, concurand cu Volkswagen si Stellantis, dar si cu o noua ofensiva din partea Chinei.
In 2022, compania americana Tesla a avut un an solid in Europa, ajutata de masurile de promovare a vanzarii de vehicule electrice, dar si de un catalog foarte extins, incepand cu foarte popularul Model Y. Intr-adevar, potrivit diferitelor surse, SUV-ul electric al Tesla va fi vandut peste 137.000 de unitati pe Batranul Continent in 2022. Chiar la inceputul anului 2023, Tesla a redus pretul vehiculelor sale in Franta cu 20%, permitand modelului 3 sa (re)coboare sub pragul de 40.000 de euro.

Tesla in urma Volkswagen in Europa (si chiar in fata companiei Stellantis)

Astfel, pe parcursul anului 2022, acelasi Tesla Model Y va fi cel mai bine vandut vehicul electric din Europa, cu mult inaintea lui Model 3, creditat cu “doar” 91.500 de vanzari. Ar permite acest lucru companiei Tesla sa devina astfel numarul unu in topul vanzarilor de vehicule electrice pe continentul european in 2022? Ei bine, nu.

Cu un total de 232.000 de vehicule vandute in 2022 (+38%), Tesla trebuie sa se multumeasca cu locul doi pe piata europeana, chiar in fata unui alt grup auto foarte puternic: Stellantis. Acesta din urma are in parcul sau auto un anume Peugeot e-208, fara a mai mentiona foarte popularul Fiat 500e. In total, Stellantis va fi vandut putin peste 230.000 de vehicule electrice (+31%) in Europa pana in 2022.

Constructorul american trebuie, asadar, sa se confrunte cu doua grupuri foarte puternice din Europa (si nu numai), dar va trebui sa faca fata si unei noi ofensive, venita dinspre China. Intr-adevar, pe teritoriul chinez, numerosi sunt producatorii locali care incearca sa rivalizeze cu Tesla.
Deja prezente pe Batranul Continent, marcile auto chinezesti inregistreaza o crestere foarte puternica, iar acest lucru s-ar putea intensifica in 2023, odata cu desfasurarea aici a BYD (in special cu modelul sau Seal), dar si a modelelor grupului Geely. Ramane de vazut daca pasionatii de masini vor miza masiv pe aceasta noua generatie de vehicule electrice “made in China” sau nu.

Sursa: https://www.presse-citron.net/non-tesla-nest-pas-le-numero-1-de-la-voiture-electrique-en-europe/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *