Diverse

Carne rosie: ce cantitate nu ar trebui sa depasim pentru a nu ne pune sanatatea in pericol?

Recomanda informatia!

Clasata drept probabil cancerigena, carnea rosie este, cu toate acestea, interesanta pe plan nutritional. Descopera care este cantitatea de carne de vita, de porc sau de alta carne rosie pe care nu ar trebui sa o depasesti pe saptamana pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol si care sunt alternativele.

Bogata in fier si in vitamina din grupa B, carnea rosie este considerata, cu toate acestea, de un numar mare de specialisti, periculoasa pentru sanatate, datorita faptului ca este clasata in lista alimentelor « probabil cancerigene ». Consumul de carne rosie intr-o prea mare cantitate creste intr-un mod semnificativ riscul aparitiei cancerului colorectal. Peste 5600 de noi cazuri de cancer de colon sunt atribuite consumului de carne rosie si de mezeluri. Insa, in cadrul unei alimentatii echilibrate, care este cantitatea de carne rosie care nu ar trebui depasita ?

Astfel, pentru a nu ne pune sanatatea in pericol si pentru a reduce riscul aparitiei cancerului colorectal, consumul de carne rosie saptamanal nu ar trebui sa depaseasca 500 de grame, adica echivalentul a 3-4 fripturi (considerand faptul ca o friptura cantareste in jur de 100-150 de grame). Chiar daca nu trebuie sa abuzam de ea, carnea ramane un aliment interesant datorita aporturior sale nutritionale (proteine, fier, zinc, vitamina B12) si eliminarea totala a acesteia din alimentatie este posibila, cu conditia sa o inlocuiesti cu alte alimente pentru a evita carentele.

Aceste 500 de grame care nu trebuiesc depasite saptamanal includ :

  • porc ;
  • vita ;
  • oaie ;
  • miel ;
  • maruntaie ;

Pentru a evita carentele si pentru a-ti face plinul cu vitamine poti alterna carnea rosie cu  peste, oua, legume uscate (fasole, mazare).

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *