Atentie! Gonoreea nu va mai putea fi tratata asa usor

Recomanda informatia!

Rezistența tot mai crescută a agenților patogeni în fața antibioticelor este un subiect ce a ținut prima pagină a publicațiilor de specialitate după ce mai multe semnale de alarmă au fost trase de specialiștii din toată lumea. Într-un raport recent, Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Maladiilor (CDC) anunță faptul că, într-un viitor apropiat, medicii se vor dovedi neputincioși în fața unei maladii ce până acum era tratată cu ușurință, gonoreea.

Gonoreea este o boală cu transmitere sexuală, o boală veche de mii de ani ce a evoluat până în ziua de azi. Netratată, aceasta poate cauza probleme severe de sănătate, inclusiv sterilitatea ambilor parteneri, iar în cazuri rare, moartea. A evolut însă inclusiv pentru a rezista în fața penicilinei și a altor agenți antibacterieni, astfel încât, azi, mai există foarte puține tratamente ce pot combate boala cu pricina.

Conform datelor oferite de CDC, anual, numai în Statele Unite ale Americii apar cel puțin 820.000 de cazuri noi de gonoree. Problema și mai acută este aceea că bolnavii nu mai răspund tratamentelor cunoscute și niciun medicament nou nu a fost încă produs. Un fapt ce se regăsește și în restul lumii.

Concluzia studiului este aceea că omenirea se află într-un punct de cotitură, acela în care nu va mai putea să combată o infecție bacteriană majoră. Și mai grav este faptul că acest exemplu este doar primul dintr-o serie ce va urma. Specialiștii CDC trag un semnal de alarmă asupra posibilității apariției unor veritabile focare de gonoree, persoanele care se infectează în viitorul apropiat nemaiputând fi tratate. În prezent, se duc eforturi susținute în toate colțurile lumii pentru descoperirea unor alternative la antibioticele clasice.

Este foarte posibil ca in curand gonoreea sa nu mai fi poate tratata asa de usor ca pana acum, asa ca va recomand sa va informati din revista online FarmaciaTA despre gonoreea la femei sau la barbati.

Protejati-va atat sexual cat si mental, citind articole despre cum putem preveni gonoreea si efectele ei.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *