Casa-Gradina

De ce sa alegem izolarea cu spuma pulverizabila?

Recomanda informatia!

Izolarea locuintelor se face in special pentru a opri caldura sa intre in casa pe timpul verii si pentru a opri aerul cald sa iasa din incapere pe timul iernii. Totodata se poate ajunge si la hidroizolatii, proces ce are drept scop impiedicarea infiltrarii apei.

Materialul izolator este aplicat pe perete, podea, acoperis sau oriunde este nevoie pentru a se putea mentine o temperatura optima in incapere. Izolarea cu spuma poliuretanica nu este doar o simpla metoda de termo si hidroizolare a locuintei, ci este una din cele mai bune metode, oferind nu numai protectie termica ci si protectie impotriva apei sau a sunetelor exterioare.

Poliuretanul este principalul component al spumei folosita in hidroizolatii si poate fi aplicat peste orice suprafata(caramida, lemn). Odata ce este pulverizata pe suprafata, aceasta se umfla si creeaza o membrana protectoare. Acest material izolator se aseamana cu spuma folosita la montarea geamurilor de termopan. Spatiile acelea libere sunt umplute cu spuma asemanatoare si ajuta la izolarea fonica si la stoparea infiltrarii apei.

 

Este spuma pulverizabila un material eficient?

Spuma poliuretanica ce este folosita in hidroizolatii are foarte multe avantaje. Ca prim avantaj putem mentiona faptul ca are un grad de izolare foarte mare. De asemenea, din moment ce este aplicata direct pe perete/podea, ea intra in orice gaura, lucru care nu se intampla in cazul altor materiale izolatoare. Acoperind toate gaurile si crapaturile nu va permite insectelor sa patrunda in locuinta. In comparatie cu fibra de sticla, acest material nu dauneaza mediului inconjurator fiindca nu contine particule ce pot fi inhalate. Pe langa cele mentionate mai sus, spuma poliuretanica folosita in hidroizolatii terase are 2 proprietati in plus fata de alte materiale. Pe langa hidroizolare ofera si izolare fonica si termica.

Desi prezinta o multime de avantaje, dupa cum am mentionat mai devreme, are totusi si cateva mici aspecte negative. Are un pret mai mare fata de clasicele materiale de izolare, lucru care se claseaza ca fiind un dezavantaj pentru cei care trebuie sa se incadreze intr-un anumit buget. Un alt dezavantaj il constituie faptul ca este un material pretentios ce trebuie aplicat de profesionisti. Nu este ca si cum ai pune vata minera in pereti pentru a izola locuinta, ci trebuie aparatura profesionala si oameni experimentati care sa aplice materialul.

Dupa cum vedeti, dezavantajele nu sunt multe si reprezinta niste impedimente minore pentru multi dintre cei care vor sa-si construiasca o casa noua si inca nu s-au hotarat ce material sa foloseasca.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *