Afaceri

Pasarea Phoenix

Recomanda informatia!

Deseori auzim in jurul nostru folosindu-se expresia – “A renascut din propria cenusa la fel ca Pasarea Phoenix” si poate ca, de la fel de multe ori, nu reusim sa facem legatura intre situatia expusa si expresia – Pasarea Phoenix.

Cuvantul isi are originea in termenul grecesc Phoenix sau Phonix si denumeste o pasare mitica, inzestrata cu abilitati deosebite, pasare care are capacitatea de a se autoincendia, pentru ca apoi sa renasca din propria cenusa. Aceasta pasare este intalnita in mitologia greaca, araba,egipteana, chineza si romana. Este descrisa ca o pasare cu penaj multicolor, coada fiind o combinatie de rosu intens, purpuriu si auriu. Pasarea Phoenix are un ciclu de viata de 500 – 1000 de ani, la sfarsitul perioadei construindu-si un cuib din crengute, plante aromatice si tamaie. Dupa terminarea cuibului atat pasarea cat si cuibul ard pana cand ramane cenusa. Din cenusa se naste o noua pasare Phoenix. In unele legende se povesteste ca noua pasare Phoenix o ingroapa pe cea de dinaintea ei; cenusa pasarii arse este pusa intr-un invelis de smirna si de tamaie si dusa la sanctuarul din orasul Heliopolis (Orasul Soarelui, in limba greaca). Grecii considerau ca pasarea Phoenix este simbolul ciclurilor vietii si ale mortii, simbol al renasterilor spiritului din propria cenusa.

Asocierea dintre o situatie de viata si aceasta expresie sugereaza vointa si determinarea unei persoane de a se reinventa spiritual sau profesional intr-un moment cand totul parea pierdut.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *