Afaceri

Degeaba au bani, tot rau le miroase

Recomanda informatia!

Vremea frumoasa a atras mii de turisti pe litoralul romanesc, insa foarte multi sunt dezamagiti de felul in care arata plajele napadite de alge si se plang de mirosul insuportabil. Zilele acestea colcaie tarmul de alge imputite deoarece fenomenul de inflorire algala a luat amploare. Asa ca, deranjati de aspectul plajelor, acestia dau vina pe neputinta autoritatilor.
Pe malul marii, mormane de alge napadite de muste emana un miros cumplit. Astfel, pentru a face o baie in mare, ai nevoie de mult curaj: trebuie mai intai sa treci de cordonul verde vascos care se intinde pe o latime de cel putin 10 metri.

Nici la terase nu e mai bine

Toata lumea se plange de litoralul romanesc. Pai au si de ce: mancarea este scumpa si proasta, si nici macar asa nu o poti savura in liniste. Pentru ca mirosul algelor se imprastie peste tot, astfel incat nici la terase nu te poti feri. Culmea, unii patroni le-au oferit masti turistilor pentru a se feri de mirosul greu de suportat emanat de alge in descompunere, poate, poate au clienti. Oricum, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral se acopera declarand ca algele provoaca doar disconfort si nu prezinta pericol pentru sanatate. Vai de capul nostru!

Teapa in ansamblurile rezidentiale

Sa nu uitam si ca statiunea Mamaia se afla in topul preferintelor familiilor instarite, iar complexurile rezidentiale sunt la mare cautare deoarece ofera o serie de facilitati acestei categorii de turisti. Insa nici aici lucrurile nu sunt mai roze. Pentru ca, desi sunt situate la o distanta mai mare fata de plaja, mirosul algelor este insistent si reuseste sa le strice vacanta si celor mai bogati.
Apartamentele de lux s-au vandut pentru sume uriase, insa cei care s-au mutat in Mamaia au acum de suferit.
Cum ar fi Ilie Nastase si Brigitte Sfat, care se numara printre cei care au locuinta in statiune. Cei doi detin un apartament cu vedere spre mare si in apropiere de plaja, situat in complexul rezidential al omului de afaceri Viorel Paunescu. „Vecin de bloc“ cu ei este si Dumitru Dragomir, precum si alti oameni de afaceri si din lumea sportului. Si cum afacerile se fac intre prieteni, fiica sefului F.R.F., Raluca Sandu, are si ea o contributie in zona: un beach-bar pe plaja. Investitia acesteia se ridica undeva in jurul a 300.000 de euro, insa va recupera in aceasta situatie acesti bani? In conditiile de fata, ne este foarte greu sa credem ca turistii vin de-a valma. Desi e fita, mirosului tot nu are ce sa-i faca…

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *