Internet

Optimizarea unui website

Recomanda informatia!

Cu ocazia optimizarii unui website, pentru motoarele de cautare este la fel de important atat optimizarea interna cat si optimizarea externa. In privinta performantelor unui site numele de domeniu ales precum si calitatea serviciului de gazduire, sunt de asemenea factori esentiali. Este indicat ca numele de domeniu sa fie unul sugestiv, de exemplu daca este vorba despre un site dedicat serviciului de inchirieri de masini atunci este oportun sa alegem un nume de domeniu care reflecta cat se poate de bine acest serviciu. De asemenea este foarte important metoda sau programele cu care se realizeaza constructia unui website. In zilele de astazi deja oricine poate realiza un website si fara cunostinte de programare foarte aprofundate pentru ca sunt foarte multe programe gratuite pe internet cu care se poate realiza un website, insa fiecare dintre aceste programe are si limite precum si avantaje. Daca dorim insa un website cu adevarat performant din toate punctele de vedere atunci cel mai indicat este sa cautam o firma specializata care poate presta servicii de calitate in acest domeniu.

Optimizarea interna al unui website este o materie foarte vasta, astfel ne vom rezuma doar la cateva dintre elementele mai importante ale optimizarii interne. Daca se doreste ca un website sa ocupa o pozitie buna in motoarele de cautare de exemplu pe baza expresiei de cautare, inchirieri de masini, atunci este foarte indicat ca structura interna al site-ului sa fie astfel conceput incat sa fie bogat in texte iar textele respective sa fie bogate in variatia expresiei, inchirieri de masini. Este foarte folositor daca expresia este parte componenta al mai multori titluri, in cadrul paginilor interne ale site-ului. La fel de important este ca expresia sa apara cu litere cat mai mari si cu litere ingrosate, in cadrul continutului. De asemenea este foarte indicat ca paginile site-ului sa contina descrieri meta corecte. Descrierile meta trebuie sa reflecte continutul paginilor la care se refera. Aceste descrieriri sa nu fie mai lungi decat 160 – 200 de caractere. Daca paginile unui website contin foarte multe imagini sau alte elemente din cauza carora se incarca greu atunci neaparat trebuiesc luate masuri pentru a creste viteza lor de incarcare pentru ca altfel acest lucru poate fi daunator. Conteaza si originalitatea precum si relevanta textelor. Intotdeauna trebuie sa incercam sa impodobim site-ul cu imagini si cu texte originale pentru ca textele copiate de pe alte surse online nu au o valoare foarte mare pentru motoarele de cautare. Trebuie sa avem grija si de structura site-ului in general, de exemplu este foarte folositor daca vizitatorii pot ajunge oriunde in site, din maxim trei click-uri.

Optimizarea externa in principiu se rezuma la culegerea de referinte pentru website-ul care face obiectul promovarii. La fel ca si optimizarea interna si optimizarea externa este un subiect destul de vast iar astfel si in acest caz ne vom limita doar la unele elemente mai importante. O posibilitate pentru a aduna referinte de calitate pentru un website este inscrierea in directoarele de link-uri. Daca se doreste promovarea de exemplu pe baza expresiei, inchirieri de masini, atunci este foarte indicat ca cu ocazia inscrierii in directoare sa completam campul alocat pentru cuvintele cheie cu aceasta expresie precum si cu alte expresii similare. Trebuie sa fim atenti si la categoria in care vom inscrie site-ul respectiv este foarte indicat sa nu inscriem site-ul cu acelasi titlu si cu acelasi caracterizare in multe directoare. Caracterizarea site-ul in directoare, trebuie sa fie unul mai scurt, format doar din cateva propozitii sugestive. Dintre celelalte posibilitati de promovare mai putem aminti si forumurile, blogurile, comentariile pe alte site-uri, adica locuri de pe internet unde putem lasa o semnatura sub forma unui link catre site-ul nostru.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *