Compania Ford

Recomanda informatia!

Compania Ford unul dintre cele mai mari companii din lume are o legatura directa cu serviciul de inchirieri de masini, deoarece prima masina care a facut obiectul unei inchirieri de masini era un Ford T-Model.

Ford Motor Company este o companie multinationala, aflandu-se pe locul trei in lume la productia de autovehicule respectiv se afla pe locul sapte in clasamentul celor mai mari companii din Statele Unite ale Americii. Ford a reusit sa depaseasca in clasament lideri importanti de pe piata mondiala al companiilor de producatori auto, precum Toyota sau DaimlerChrysler insa a ramas in urma unor alti producatori puternici precum Genaral Motors. Compania Ford se afla intr-o continua crestere si dezvoltare, astfel de exemplu in anul 2010 a vandut 5.300.000 de autoturisme respectiv potrivit unor date statistice in anul 2006 a avut 280.000 de angajati. Potrivit acestori dezvoltari in decursul anilor Ford a absorbit si a inglobat multe alte companii producatoare de autoturisme printre care si companii bine cunoscute precum Jaguar, Lincoln sau Land Rover.

Conform acestori reusite constante, pe parcursul deceniilor trecute Compania Ford a ramas intotdeauna prezent cu diferite modele de ale ei si in flota agentiilor de inchirieri de masini, existand permanent o cerere semnificativa din partea clientilor agentiilor de inchirieri de masini asupra diverselor modele Ford. Diversele modele Ford sunt agreate si cerute de catre clientii agentiilor de inchirieri de masini datorita unor caracteristici ale autoturismului precum siguranta sau dotarile interioare si exterioare.

Compania Ford Motor a fost infiintat de catre Henry Ford cand aceasta a avut varsta de 40 de ani, in anul 1903, in S.U.A. Sediul central al companiei de alfa in Statele Unite ale Americii, in statul Michigan, in suburbia Deaborn al orasului Detroit. Henry Ford a revolutionat industria productiei de masini, procedeele si inventiile ei fiind cunoscute sub numele de “Fordism”. Printre altele el a reusit sa practice intotdeauna preturi mici respectiv considera o conditie esentiala al succesului faptul ca muncitorii sa fie intotdeauna bine platiti. Acest fenomen cunoscut sub numele de “Fordism” a adus efecte benefice intregii industrii si nu numai, astfel si cumparatorilor de autoturisme precum si agentiilor de inchirieri de masini.

Compania Ford se diferentiaza de celelalte producatori de autoturisme si prin faptul ca produce modele separate pentru continentul american respectiv produce modele separate pentru continentul european. Prin aceasta politica de diferentiere Ford reuseste sa serveasca intr-un mod cat se poate de eficient interesele tuturor ramurilor si subramurilor economice care sunt strans legate de ramura industriei auto cum ar fi de exemplu activitatea de inchirieri de masini. Dintre modelele lansate pe continentul american cele mai cunoscute sunt modelele Ford Fiesta, Ford Focus, Ford Edge, Ford Escape, Ford Fusion (modelul american), Ford Taurus, Ford Contour, Ford Crown Victoria (anterior s-a numit LTD), Ford Mustang, Ford GT, Ford Bronco, Ford Flex, Ford Explorer, Ford Expedition, Ford Excursion, Ford Ranger, Ford Transit Connect, Ford Seria E, Ford F-150, F-250, F-350, F-450, F-550, F-650, F-750. Printre modelele europene de asemenea se pot regasi doar modele excelente ale Ford precum Ford Ka, Ford Fiesta, Ford Kuga, Ford Focus, Ford C-Max, Ford Grand C-Max, Ford Mondeo, Ford Galaxy, Ford Fusion (modelul european), Ford S-MAX, Ford Transit sau Ford Transit Connect.

Caracterul multinational sau international al Companiei Ford Motor poate fi observat in multe locuri ale globului astfel si in Romania. Anterior anului 2008 cand Ford a preluat Automobile Craiova, deja exista o istorie al relatiilor dintre Compania Ford si Romania. Pe baza acestori relatii economice premergatoare dintre Ford si Romania, in anul 1931 Ford a deschis deja o firma de vanzari in Romania. Respectiv tot pe baza acestor relatii in anul 1932 Guvernul Romaniei comunica conducerii Companiei Ford disponibilitatea de a deschide o linie de ansamblare la Bucuresti. Daca dorim sa fim punctuali atunci trebuie sa amintim si faptul ca inceputurile exacte ale relatiilor dintre Compania Ford Motor si Romania dateaza inca din anul 1928 cand secretarul Legatiei Romane la Washington, Andrei Popovici ii decerneaza lui Henry Ford un inalt ordin al Casei Regale ca “binefacator al omenirii, pentru dezvoltarea industriei, a relatiilor sociale si internationale”.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *