Sanatate-Medicina

Utilizari comune ale usturoiului in diverse tratamente

Recomanda informatia!

Din cele mai vechi timpuri beneficiile aduse organismului de catre usturoi au fost cunoscute. Usturoiul a fost folosit ca aliment, dar si in fitoterapie cu rol in prevenirea mai multor afectiuni, mergand de la gripe pana la boli cardiovasculare complicate.

– Gripe si raceli: in aceste cazuri usturoiul actioneaza ca un antibiotic cu spectru foarte larg de actiune, spre deosebire de antibioticele farmaceutice care au o tinta precisa, si un efect asupra unei grupe de virusi, este posibil sa nu aiba efect asupra alteia. Exista pe piata numeroase suplimente nutritive care contin usturoi, unul dintre cele mai bune fiind Forever Garlic-Thyme, de la Forever Living Products, excelent in stimularea functionarii propice a sistemului imunitar, si prin aceasta in tratarea si prevenirea gripelor si racelilor

– Acneea: de obicei apare in perioada pubertatii, dar nu numai, fiind o boala de piele destul de raspandita. Usturoiul se foloseste atat intern cat si extern. Extern se poate pisa si freca zona respectiva ajutand astfel la vindecarea ei. Intern se poate consuma usturoiul in stare proaspata, deoarece acesta are proprietatea de a curata sangele, contribuind la eliminarea toxinelor.

– Coletesterolul: desi nu exista dovezi clare ca ustoroiul ajuta la reglarea colesterolului, inca din vechime usturoiul era cunoscut ca avand proprietati adjuvante in problemele cardiace, iar un nivel crescut al colesterolului stim ca invariabil conduce la boli ale sistemului cardiovascular

– Hipertensiune arteriala: usturoiul ajuta in cazul acestei boli prin reglarea nivelului colesterolului, datorita compusilor de sulf din usturoi.

– Antioxidant, ceea ce inseamna ca usturoiul lupta impotriva radicalilor liberi

Un alt avantaj pe care il aduce usturoiul este practic lipsa efectelor secundare. Exista insa oameni care sunt alergici la usturoi, din fericire foarte putini, acestia putand sa-si dea seama ca sunt alergici cand apar simptome de febra si dureri de cap, sau prurit. O alta precautie este legata de interzicerea consumului de usturoi inainte de operatii chirurgicale, deoarece poate interactiona cu medicamente anticoagulante.

Sursa: www.natural-aloevera.ro

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *