Turism

De ce sa vizitezi Iasiul

Recomanda informatia!

Turist roman sau strain, daca te afli pentru prima data pe plaiurile Iasiului, iti uram bun venit! Oras cu o istorie vie si un adevarat centru cultural, Iasiul isi evoca istoria veche de 500 de ani oricarui turist care este dispus sa asculte, sa priveasca, sa simta…

Pentru a descoperi unele dintre frumusetiile si bogatiile pe care vi le ofera acest oras din nord-estul Romaniei, va propunem cateva atractii de top:

Palatul Culturii, situat in Piata Stefan cel Mare si Sfant, care adaposteste cele mai cunoscute si populare muzee din Iasi si anume  Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Stiintei si Tehnicii “Stefan Procopiu”, Muzeul de Istorie a Moldovei si Muzeul de Arta. Pentru a putea vizita impresionantele muzee trebuie sa platiti o taxa de intrare, insa holul Palatului, cu scara interioara si mobilierul de lux pot fi admirate gratis.

Teatrul National, denumit dupa marele poet Vasile Alecsandri si-a castigat pe merit renumele de cea mai eleganta si stilata cladire din Romania, fiind recunoscut si pentru unul dintre cele mai impresionante auditorium-uri din tara lui Alecsandri.

Biserica Trei Ierarhi, deschisa publicului zilnic intre 9 am si 1 pm si apoi de la 3 pm la 7 pm, este unul dintre simbolurile Iasiului si nu poti pleca pana nu ai vizitat aceasta biserica construita intr-o combinatie de motive gotice, orientale si renascentiste. Veti ramane uimiti de broderia in piatra si de exteriorul bisericii sculptat in piatra. Legenda spune ca exteriorul bisericii era din aur si argint, dar pe vremea cand otomanii au incercat sa cucereasca Moldova, au dat foc bisericii iar aurul s-a topit.

Si dupa atata plimbat si vizitat, cu siguranta vi s-a facut foame. Va puteti bucura de bucataria traditionala romaneasca, dar si de o gama variata de mancaruri internationale in ambianta restaurantului hotelului Belleville din Iasi, care va asteapta cu servicii de calitate si mancaruri delicioase. Hotelul pune la dispozitia clientilor si spatii de cazare in 19 camere spatioase, dotate si utilate modern, pentru ca sederea dvs. sa fie de neuitat. Iar datorita pozitionarii sale foarte aproape de centrul orasului, veti fi la o distanta de numai cativa metri de unele dintre punctele de atractie descrise mai sus: Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi, dai si de alte obiective turistice precum Catedrala Metropolitana si Teatrul Luceafarul.

Daca doriti sa consulatati tarifele de cazare click aici.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *