Afaceri

Cum sunt acordate tichetele de cresa?

Recomanda informatia!

Am un copil in varsta de doi ani care merge la cresa. Acum vreau sa primesc tichetele de cresa si m-am interest care sunt pasii pe care sa ii urmez. De aceea, impartasesc si altor persoane aceste informatii.

Tichetele de cresa se dau in baza unei cereri formulate de unul dintre parintii copilui sau tutorelui caruia i-a fost incredintat copilul, spune legea aflata in vigoare.

Acte necesare pentru eliberarea tichetelor de cresa

Ca sa primeasca tichetele de cresa, un parinte salariat trebuie sa faca o cerere scrisa, sa aduca la departamentul de resurse umane un act doveditor eliberat de la cresa de unde si-a inscris copilul. Mai mult, este foarte important sa dea o declaratie pe propria raspundere ca celalalt parinte nu are tichete de cresa de la firma unde lucreaza. Daca nu prezinta dosarul cu aceste acte, angajatorul este indreptatit sa stopeze acordarea acestor tichete, pana cand situatia este clarificata.

Conditii de valabilitate

Tichetele de cresa se emit de catre unitatile autorizate de Ministerul Finantelor. Ca sa fie valabil, un tichet trebuie sa aiba inscrisul cu denumirea, dar si sediul firmei emitente, date despre angajator, perioada de valabilitate, valoarea nominala, care trebuie sa fie trecuta in cifre si in litere.

Totodata, este nevoie sa aiba si un spatiu gol, unde parintele copilului care merge la cresa isi trece  numele. Este obligatoriu ca pe aceste bonuri sa fie scris si ca nu se acorda rest in bani celor care folosesc aceste tichete de cresa.

Valoarea tichetelor de cresa este de maximum 400 de lei. Un singur tichet trebuie sa fie de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu poate sa fie mai mare de 50 lei.  Potrivit legii, tichetele de cresa pot fi folosite numai pentru a fi platite taxele la cresa unde este inscris copilul si nu in alte institutii. In caz de constatare a unor nereguli, pot fi acordate si amenzi, spune legea, insa cel mai bine este sa nu fie cazul si legea sa fie respectata. Asadar, trebuie sa fie respectate toate aceste conditii de catre parintii care primesc aceste tichete.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *