Diverse

Diferenta intre scaunele auto de copii cu Isofix si cele normale

Recomanda informatia!

Strazile din ziua de azi sunt mai periculoase ca niciodata si niciun bebe nu ar trebui sa calatoreasca in masina daca nu se afla in siguranta unui scaun auto cu sistem Isofix. Stim ca in Romania regula instalarii scaunelor auto pentru micuti a aparut abia anul acesta, dar nu este deloc sigur pentru copil sa se afle in masina in bratele mamei sau singur, pe bancheta. Daca si tu ai devenit mamica de curand, te sfatuim sa pui pe primul loc siguranta ingerasului tau si sa instalezi cat mai curand un scaun auto in masina familiei. Daca nu stii pentru ce model de scaun auto sa optezi, astazi iti vom oferi mai multe informatii despre scaunele auto cu prindere Isofix, o varianta din ce in ce mai populara printre tinerii parinti. De ce sa alegi un scaun auto cu sistem Isofix? Te invitam sa citeste mai departe si vei descoperi toate beneficiile acestei variante sigure si avantajoase.

Un scaun auto poate fi asigurat prin doua sisteme de prindere: fie cu centura fie cu un sistem ISOFIX. Scaunele care se pot asigura cu ISOFIX sunt cele mai sigure, deoarece se fixeaza foarte strans si nu permit miscarea scaunului dupa instalare. In ziua de azi, mai toate masinile sunt dotate cu astfel de sisteme de prindere pentru scaunele auto, deci compatibilitatea nu ar trebui sa reprezinte o problema. Iata care sunt avantajele unui scaun auto cu prindere ISOFIX pentru bebe:

  • ISOFIX inseamna „International Standards Organization FIX” si reprezinta cel mai sigur sistem de prindere pentru bebelusi si copii. Scaunele auto ce se prind cu centuri sunt greu de instalat pentru ca fiecare masina are un sistem diferit de centuri de siguranta. Prin urmare, copilasii nu se afla in totala siguranta in cazul unui accident, deoarece scaunul lor nu este fix.
  • Deoarece ISOFIX este un standard universal de instalare a scaunului auto pentru micuti, este mult mai usor de montat decat un scaun simplu. Mai putin de jumatate din scaunele auto clasice/cu centuri sunt instalate corect, in timp ce peste 90% din scaunele cu sistem ISOFIX sunt instalate corect de catre parinti.
  • Exista un acord intre producatorii de masini si cei de scaune auto cu sistem ISOFIX, deci scaunul va fi legat direct de structura masinii. Nu exista pe piata o varianta mai sigura de scaune auto pentru micuti decat cele ISOFIX.

 Exista un sistem compatibil atat cu scaunul auto pentru micuti, cat si cu masina. Tot ce trebuie sa faci este sa asezi baza scaunului auto si sa impingi pana auzi un click. Cand auzi acest sunet, inseamna ca scaunul auto s-a legat fix de autovehicul si ca acesta nu se va mai deplasa sau desprinde in cazul unor frane sau viraje bruste. Chiar daca masina pe care vrei sa o achizitionezi nu este dotata cu sistem ISOFIX, unii producatori de masini il vor include la cererea cumparatorului. In plus, majoritatea scaunelor auto cu ISOFIX se potrivesc perfect pe orice tip de masina. E drept ca exista si cateva modele care se potrivesc doar cu anumite sisteme, dar cele mai multe sunt compatibile cu absolut toate masinile care au sistem ISOFIX pentru siguranta copilasilor.

Nu uita ca un scaun auto este indispensabil pentru orice plimbare a ingerasului tau cu masina (indiferent cat de scurta ar fi aceasta). In plus, pe langa faptul ca il pui in pericol, daca nu iti plimbi copilul in scaun, incalci legea, lucru care te poate costa extrem de scump. In concluzie, alegerea unui scaun auto sigur si comod pentru bebe nu este ceva complicat. Daca optezi pentru un scaun cu sistem de prindere ISOFIX, stabileste inainte ce model de scaun se potriveste mai bine cu masina ta si nu uita sa verifici daca acesta este 100% compatibil. Iti dorim drumuri cat mai multe, cat mai vesele si cat mai sigure impreuna cu ingerasul tau.

X

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *