Cele mai intalnite mituri despre infectii urinare
Rezumat:
- 1 1.Cu o igiena foarte buna si atentie la contactele sexual, infectiile urinare pot fi prevenite
- 2 2. Exista riscuri mai mari pentru femeile insarcinate decat pentru restul femeilor.
- 3 3. Tratamentul cu merisoare este foarte eficient impotriva infectiilor urinare
- 4 4. Barbatii pot face infectii urinare!
- 5 5. Lasate netratate, infectiile pot sa dispara
- 6 Infectia urinara poate sa se transmita
Infectiile urinare sunt un adevarat cosmar pentru oricine. Pentru majoritatea oamenilor este de-a dreptul rusinos sa ajunga la medic cu o astfel de problema, ceea ce a dus la aparitia unui numar foarte mare de mituri. Iata, asadar, care sunt cele mai frecvente mituri si daca trebuie sau nu sa le crezi.
1.Cu o igiena foarte buna si atentie la contactele sexual, infectiile urinare pot fi prevenite
Este oarecum adevarat. De fapt, infectiile urinare nu pot fi prevenite, insa se pot lua masuri de siguranta pentru a se micsora sansele de dezvoltare. Spre exemplu, dupa fiecare contact sexual este bine sa se urineze. De asemenea, este indicata o igiena genitala riguroasa si un consum regulat de lichide.
2. Exista riscuri mai mari pentru femeile insarcinate decat pentru restul femeilor.
Da! Femeile insarcinate risca mult mai mult sa dezvolte infectii urinare decat alte femei, deoarece uterul poate sa impiedice golirea vezicii urinare si sa mentina bacteriile in aceasta pentru mai mult timp.
3. Tratamentul cu merisoare este foarte eficient impotriva infectiilor urinare
Merisoarele au, intr-adevar, proprietati antibacteriene. Cu tote astea, sucul de merisoare nu poate sa vindece o infectie. Tot ceea ce poate face este sa ii amelioreze simptomele. De cele mai multe ori, persoanele care sufera de o infectie urinara trebuie sa se trateze cu antibiotice, fiind singura varianta 100% eficienta.
4. Barbatii pot face infectii urinare!
Este cat se poate de adevarat. Nicio persoana nu prezinta imunitate atunci cand vine vorba despre infectii, iar barbatii pot dezvolta si ei tot felul de probleme de acest fel din cauza bacteriilor. Femeile sunt, intr-adevar, mai predispuse din cauza anatomei uretrei, insa barbatii sau copiii nu sunt feriti.
5. Lasate netratate, infectiile pot sa dispara
Foarte multi oameni isi lasa infectiile netratate, gandindu-se ca vor disparea in cel mai scurt timp. Din pacate, adevarul este cu totul si cu totul altul. Daca o infectie urinara este lasata netratata, aceasta poate sa se agraveze si sa duca la dezvoltarea unor probleme grave de rinichi. Daca se ajunge la Pielonefrita, spre exemplu, poate fi nevoie de spitalizare iar riscurile sunt majore.
Infectia urinara poate sa se transmita
Este cat se poate de neadevarat. Din fericire, o infectie urinara nu este contagioasa si nu se transmite nici macar prin contact sexual. Evident, trebuie sa se faca diferenta intre o infectie si o boala cu transmitere sexuala care are alte simptome si se transmite foarte usor.
Exista o multime de infectii, multe dintre ele destul de neplacute. Pentru eliminarea posibilitatii de a se agrava, este important ca primul pas sa fie vizita la un medic sau folosirea unui test petru infectii si boli venerice. In felul acesta se pot gasi mult mai usor rezolvari.