Afaceri online

Prelungeste viata bateriei tale auto cu aceste 10 trucuri!

Recomanda informatia!

Când motorul nu mai porneşte, cei mai mulţi şoferi se duc imediat cu gândul la bateria auto care a “murit”. În aceste condiţii, unii se chinuie să o “reînvie” cu impulsuri electrice, în vreme ce alţii dau fuga să-şi ia una nouă. Specialiştii auto te învaţă tot ce e de făcut dacă ai o astfel de problemă.

Regula de aur este să consulţi manualul automobilului, pentru a respecta indicaţiile specificate acolo, referitoare la baterie.

2. Alege corect tipul de acumulator în funcţie de amperaj şi dimensiuni. Un plus de capacitate e foarte bun pentru autoturism, dar nu mai mult de 30% peste cea prescrisă de fabricant. De cealaltă parte, nu trebuie să achiziţionezi un acumulator sub puterea maşinii. Este important si sa alegi cu grija dintre tipurile de baterii recunoscute, Varta, Bosch si chiar bateriile auto Exide care s-au ridicat mult in ultimii ani.

3.  Înainte de a cumpăra o baterie auto performanta, citeşte certificatul de garanţie şi urmează pas cu pas indicaţiile referitoare la montarea, întreţinerea, regimul de încărcare şi condiţiile garanţiei.

4. Efectuează verificarea tehnică obligatorie impusă la cumpărare, sau în termen de 5 zile lucrătoare, respectând în totalitate instrucţiunile de montaj şi de folosire.

5. Se recomandă montarea acumulatorului într-un service autorizat. Defectele cauzate de montarea defectuoasă duc la pierderea dreptului la garanţie.

6. Înainte de a monta (demonta) bateria pe (de pe) autovehicul, se deconectează tot echipamentul electric pentru a evita scurtcircuitele accidentale.

7. Nu opri motorul la semafor sau atunci când staţionezi doar 2-3 minute;

8. Inainte de a porni motorul, opreşte toţi consumatorii posibili (faruri, sistem audio, aer condiţionat etc.);

9. O dată sau de două ori pe lună (sau mai des) verifică dacă tensiunea bateriei este de cel puţin 12,5 volţi. În caz contrar, bagă redresorul pe ea pentru minimum 2-3 ore. Lucrul acesta este foarte important de făcut dacă circuli aproape exclusiv în oraş (adică dacă faci porniri dese ale motorului). De asemenea, această operaţiune e şi mai necesară pe timpul iernii, pentru că vei evita îngheţarea bateriei. ATENŢIE! Măsurarea tensiunii din baterie trebuie să se facă după minimum o oră de la oprirea motorului (sau a redresorului), pentru că abia atunci tensiunea de pe baterie se stabilizează;

10. Evită să foloseşti consumatorii de curent de pe maşină atunci când motorul este oprit.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *