Afaceri online

De ce trebuie sa tineti cont cand cumparati mancare pentru caini

Recomanda informatia!

Mancarea pentru caini disponibila in comert contine suficienta sare pentru a asigura aportul echilibrat al acesteia in organismul cainelui; in mancarea preparata in casa, sarea se adauga dupa gust, dar nu in exces, mai multa daca regimul alimentar al cainelui implica o cantitate redusa de carne (valabil in special pentru cainii cu probleme ale aparatului digestiv sau cu dereglari metabolice) si mai putina daca ratia implica prezenta carnii in cantitate normala (cca. 30-40%).
Nu lasati orezul (si nici un fel de mancare preparata in casa) mai mult de 2-3 ore in vasul cainelui intrucat, mai ales in zilele calde de vara, se acreste. Este de altfel indicat ca mancarea neconsumata la o masa sa fie luata imediat din vasul cainelui si pastrata in frigider, de unde se poate servi mai tarziu, dupa ce a fost in prealabil, cu 20-30 de minute inainte, scoasa din frigider pentru a reveni la temperatura camerei.
Cand cainele este in crestere, cantitatea saptamanala de oua poate fi usor crescuta, dar este bine sa nu exagerati, deoarece, pe langa beneficii, ouale solicita intens ficatul si au colesterol.
Desi carnea este un aliment indispensabil in dieta cainelui, problema administrarii ei in stare cruda a fost si este inca un subiect controversat printre specialistii in nutritie canina, medicii veterinari si crescatori. Petpal.ro are disponibil pe site mancare pentru caini in functie de dieta cainelui. Vezi toata gama de mancare pentru caini PetPal aici. Daca optati pentru administrarea carnii crude cainelui dumneavoastra, este recomandabil sa va asigurati ca este proaspata si controlata sanitar-veterinar; de asemenea, alegeti carne de vita sau de pasare, intrucat carnea de porc se digera greu.
Carnea, prelucrata termic sau cruda, trebuie sa constituie cca. 40% din ratia zilnica a cainelui. Pentru a evita situatiile in care cainele “alege” carnea si lasa restul in vas, se recomanda sa dati carnea prin masina de tocat sau sa o taiati in bucatele cat mai marunte si sa o amestecati cu restul mancarii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *