Diverse

Instant apă caldă

Recomanda informatia!

apa calda instant

În momentul de faţă fiecare dintre noi cu greu îşi imaginează cum ar fi viaţa noastră cotidiană fără apă caldă. Apa caldă deja a devenit o parte componentă a vieţii noastre, fără de care ne-am descurca cu mult mai greu. În oraşe blocurile locative sunt alimentate cu apă caldă de la un sistem comun, pe când în state sau în localităţi unde nu există un sistem comun de alimentare cu apă, lumea optează pentru instalarea unui instant apă caldă, care le aduce doare beneficii.

Actualmente în comerț putem găsi două tipuri de instanturi apă caldă:

  1. Instanturi apă caldă electrice
  2. Instanturi apă caldă pe gaz

Atât instanturile apă caldă electrice cât şi cele pe gaz pot avea diferite mărimi, forme şi capacităţi. În magazinele de specialitate putem găsi atât instanturi apă caldă, care pot alimenta un întreg apartament cu apă caldă cât şi instanturi apă caldă care pot încălzi doar cantităţi mici de apă şi respectiv alimentează doar un singur robinet cu apă. 

Nu putem spune că instanturile apă caldă de dimensiuni mici, care alimentează doar un singur robinet, sunt mai puţin calitative deoarece acest instant apă caldă încălzeşte apa foarte repede şi astfel pot fi obţinuţi până la doi litri şi jumătate de apă caldă pe minut. Deoarece este de dimensiuni mici, instalarea acestuia se face foarte repede,  fără mari probleme chiar şi în locuri mai strâmte. Aceste instanturi apă caldă pot fi instalate sub lavoar, lângă acestea sau chiar deasupra lui.

În ceea ce privește instanturile apă caldă electrice de dimensiuni mari, acestea se montează vertical pe perete. Pentru instalarea lor se necesită mai mult spaţiu şi îndemânare. 

Specialiştii în domeniul instalării instanturilor apă caldă sunt de părerea că instanturile apă caldă pe gaz sunt mai uşor de instalat, deoarece ele funcţionează fără conexiuni electrice şi dispun de aprinderea piezo. Aceste instanturi dispun de un regulator rotativ, care permite optimizarea consumului de combustibil, un selector rotativ pentru setarea temperaturii apei, un echipament special pentru detectarea prezenţei flăcării şi un vizor pentru inspecţia flăcării. 

Câteva caracteristici ale instanturilor apă cală:

  1. Au un design atractiv – indiferent de dimensiunile pe care le pot avea;
  2. Instanturile electronice dispun de control electronic, iar cele pe gaz dispun de aprinderea piezo şi regulatoare rotative;
  3. Unele modele dispun de panouri de comandă pentru selectarea temperaturii;
  4. Sunt sigure în exploatare, durabile şi comode. Cele de dimensiuni mici sunt şi compacte;
  5. Dispun de termostat de siguranţă, ceea ce asigură protecţie termică.

Desigur mulţi dintre noi sunt de părerea că instanturile apă caldă cu www.Instalatiishop.ro par să fie un lux, deoarece preţurile lor uneori „muşcă”, dar să nu uităm un lucru foarte important – procurarea unui astfel de „ajutor” este o investiţie de lungă durată. Acest lucru nu presupune că mergem la magazin şi procurăm cel mai scump instant apă caldă pe care îl găsim, caci facem o investiţie nu-i aşa? Păi bine nu este. Mai întâi de toate ne documentăm, cerem sfaturi de la specialiştii în domeniu şi numai după asta mergem şi cumpărăm anume acel instant apă caldă, care se potriveşte cel mai bine necesităţilor noastre.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *