Afaceri

Cladiri de birouri clasa A: de ce dotari trebuie sa dispuna

Recomanda informatia!

Cladirile de birouri din Romania nu sunt clasificate inca printr-un sistem bine definit, astfel ca poti ajunge sa platesti pentru o cladire de clasa A, fara sa beneficiezi de toate dotarile aferente acestui nivel de modernizare.

 Cele mai scumpe cladiri de birouri sunt cele incluse in clasa A si trebuie sa raspunda anumitor criterii de arie construita, dotari de un nivel minim si altor facilitati pe care nu multi clienti le cunosc in totalitate. Standardele BOMA si GNA te ajuta sa recunosti caracteristicile cladirilor de birouri de clasa A si sa le distingi de cele ale cladirilor de clasa B sau C.

 Exista si un nivel de A+ sau AA al clasei A, atribuit cladirilor de birouri ultramoderne, cu certificate verzi si pozitionate in cele mai cautate locatii din oras.

 Cladiri de birouri clasa A: criteriile esentiale

 O cladire de birouri care indeplineste standardele clasei A detine cel putin 1000 mp de spatiu inchiriabil, receptie deschisa 24 de ore, serviciu de paza, finisaje de cea mai buna calitate, facility management la standarde inalte, cablaj modern, podea ridicata, sistem de aerisire modern, parcare subterana si tavan tehnic suspendat.

 In plus, locurile de parcare in oras trebuie sa respecte proportia de 1 la 100 metri patrati, 1 la 75 metri patrati in centru si 1 la 50 metri patrati in zonele periferice.

Cladiri de birouri clasa A: criterii secundare

 La categoria criteriilor secundare, cladirile de birouri de clasa A trebuie sa indeplineasca cel putin 6 din urmatoarele cerinte: flexibilitate in compartimentare, lifturi moderne (cu perioada de asteptare sub 30 de secunde), inaltimea pe nivel pana la tavan fals de cel putin 2,65 metri, spatii de receptie calitative, servicii disponibile in cladire sau in promixitate, surse de energie neintreruptibile, ferestre cu geam dublu, restaurant si acces facil cu mijloace de transport in comun.

 Piata de profil este dominata de cladirile de birouri clasa A din anul 2008, in prezent reprezentand 70% din stocul total de spatii de birouri disponibile in tara noastra.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *