Afaceri

De ce ma bucur ca pot oferi bonuri de vacanta angajatilor mei

Recomanda informatia!

Un bon de vacanta s-a dovedit a fi cel mai important as in maneca atunci cand am vrut sa-mi recompensez angajatii si sa le cresc gradul de motivatie. Am auzit ca aceste tichete sunt o alternativa eficienta de a oferi prime de vacanta, pentru ca sunt avantajoase de ambele parti, deductibile si scutite de taxe, daca valoarea lor nu depaseste echivalentul a sase salarii minime pe economie.

 Practic, orice companie poate sa ofere bonuri de vacanta personalului angajat cu contract individual de munca, daca angajatorul a inregistrat profit sau venit in exercitiul financiar precedent anului in care acesta acorda tichetele de concediu. De ce ma bucur ca pot oferi un bon de vacanta angajatilor mei? Din mai multe motive!

 

Beneficii bon vacanta: avantaje fiscale

 In mod evident, beneficiul care m-a interesat in mod special a fost avantajul fiscal pe care mi-l ofera sistemul de acordare a bonurilor de vacanta angajatilor. De exemplu, daca am oferit un bon in valoare de 600 lei unui angajat, am economisit 319 lei, pe care i-as fi pierdut daca plateam aceeasi suma neta.

 De ce? Pentru ca ma bucur de deductibilitate integrala la plata taxelor pe profit si de scutirea de la plata taxelor sociale datorate de angajati.

 

Beneficii bon vacanta: avantaje logistice

 Bonurile de vacanta sunt extrem de usor de comandat si impartit beneficiarilor, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru mine, de vreme ce am resursele de timp extrem de limitate.

 

Beneficii bon de vacanta: motivarea angajatilor

 Pentru ca pot sa ofer prime de vacanta sub forma bonurilor de vacanta, acesta fiind un efort financiar suportabil pentru afacerea mea, am reusit sa cresc nivelul dem motivare al angajatilor mei. Am constatat ca, intr-adevar, productivitatea si implicarea lor creste direct proportional cu masura in care reusesc sa ii recompensez.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *