Diverse

Stii ce poti face pentru a reduce consumul de plastic?

Recomanda informatia!

Sa reduci consumul de plastic este un lucru posbil si foarte necesar in acelasi timp. Dovada cu mici gesturi de adoptat in viata de zi cu zi.

Inca din anii 1950, 9 miliarde de tone de plastic au fost produse in lume. dar, acest lucru a dus printre altele, la moarte a 1,5 milioane de animale in fiecare an. In plus, in fiecare an, in jur de 9 milioane de deseuri de plastic polueaza oceanele.

Cu alte cuvinte, este extrem de important sa reduci pe cat posibil consmul de plastic. Cum poti face insa asta?

Cumpara-ti un recipient din inox pentru apa. Nu are rost sa cumperi o multime de flacoane de plastic, cand poti sa ai propriul tau recipient din plastic. Si sunt foarte benefice atat pentru mediu, cat si pentru sanatate.

Trebuie sa ai la indemana la tine in geanta cateva pungi sau genti din material. Foarte raspandite si populare deja, faimoasele tote-bag, gentile din material sunt o alternativa excelenta la plasele din plastic pe care le primesti cand mergi la cumparaturi. Chiar mai practice.

Pastreaza borcanele de dulceata sau de mustar. In loc sa cumperi borcane din plastic unde sa pui alimentele, cel mai bine ar fi sa te folosesti de borcanele ramase de la dulceata sau mustar.

Mizeaza pe periutele de dinti din lemn. Deoarece periutele de dinti ar trebui sa fie schimbate tot la trei luni, cantitatea de plastic consumata este una destul de mare. O periuta de dinti din lemn sau una din plastic biodegradabil, cu un cap care de poate schimba, poate reprezenta cea mai buna alternativa.

Consuma iaurturile care se vand in borcane de sticla. Asta mai ales daca consumi destul de des iaurt.

Incearca sampoanele solide. Sampoanele sunt destul de scumpe si se termina destul de repede. Sampoanele solide sunt insa mult mai practice si mai economice.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *