Diverse

Sfaturi pentru cei care vor sa inchirieze un apartament

Recomanda informatia!

In cazul in care ai in vedere inchirierea unui apartametnt trebuie sa urmezi cativa pasi simpli care te pot ajuta enorm.

Stabilirea bugetului si zonei in care ai vrea sa locuiesti. Bugetul trebuie stabilit nu doar pentru 2-3 luni – doar nu vrei sa te muti atat de des – ci pentru minim un an. Apoi urmeaza alegerea zonei in care vrei sa locuiesti. O zona linistita, nu foarte aglomerata, cu toate facilitatile situate in apropiere.

Stii si tu ca cea mai buna sursa de informatii se gaseste pe Internet. Pe site-urile de anunturi ai mari sanse sa gasesti ceea ce cauti.

Alege o agentie imobiliara si vezi cat mai multe apartamente. Numerosi sunt cei care opteaza pentru serviciile unei agentii imobiliare care ii scuteste de multe griji. Vizionarea mai multor apartamente reprezinta urmatorul pas.

Stabileste garantia si semneaza un proces-verbal de predare-primire. Dupa ce ai gasit un apartament pe placul tau cu siguranta proprietarul va cere o garantie la inceput de contract. Aceasta suma poate varia ca valoare de la o luna pana la trei luni de chirie in functie de chirias dar si de perioada contractuala aleasa. La aceasta suma se poate adauga valoarea proprietatii si a bunurilor pe care le detine aceasta. Valoarea garantiei trebuie, in mod obligatoriu, stipulata in contractul de inchiriere.

Semnarea contractului de inchiriere.  Contractul de inchiriere va fi oferit de agentul imobiliar si va fi semnat de ambele parti, atat de chirias cat si de proprietarul imobilului. Tu ca si chirias trebuie sa fii atent la clauze precum interzicerea animalelor de companie in locuinta sau fumatului. Daca totul este in regula contractul semnat va fi depus la ANAF de catre proprietar. Chiriasul are tot dreptul de a negocia clauzele stipulate in contractul de inchiriere. Chiria este platita nu doar pentru locuirea in apartamentul respectiv ci si pentru folosirea echipamentelor si instalatiilor din dotare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *