Stii care sunt cele mai ciudate superstitii din lume?

Recomanda informatia!

Sa nu treci pe sub o scara, sa nu mangai sau sa nu lasi o pisica negra prin fata ta, sa nu fiti niciodata 14 la masa… te recunosti cumva si ai si tu aceste superstitii? Linisteste-te. Nu esti singurul. Iata care sunt supersitiile si credintele culturilor din lumea intreaga.

Daca esti genul de persoana cu picioarele pe pamant, tot ce va uma, ti se va parea cu siguranta ridicol. Si totusi, pe globul intreg, toate culturile au o multime de superstitii, precum faimoasa zi de vineri 13.

In China, cifra 4 poarta ghinion. Aceasta superstitie poarta chiar si un nume- este vorba despre tetrafobie, adica teama de cifra patru. Cuvantul « patru » se pronunta in aceasta limba ca si cuvantul « moarte ». Drept consecinta, in tara, foarte multe imobile nu au al patrulea etaj.

In Spania, ziua de marti este considerata a fi o zi blestemata. Deci nu ar trebui nici sa te casatoresti, nici sa calatoresti. Marti este derivat de la Marte, despre care se spune ca este un cuvant care are aceleasi radacini ca si diavolul.

In Finlanda, o tara nordica minunata, nu trebuie sa se omoare paianjenii. Mai ales daca iubesti soarele. O veche superstitie spune ca daca vei omori un paianjen, va ploua din abundenta a doua zi.

In Uruguay, se crede ca daca iti vei povesti un cosmar inainte de micul dejun, acesta va lua viata.

In Mexic trebuie sa ai mare grija la maturi. Acestea iti pot purta ghinion si se spune ca daca cineva te matura pe picioare, nu te vei mai marita. Si daca o ascunzi dups usa, nu vei lasa inamicii sa intre in casa.

In Bulgaria, pasarile sunt prietenele tale cele mai bune. Deci daca isi « vor face nevoile » pe tine, este un semn bun.

In Suedia se acorda o mare importanta placilor de canal. Daca vei calca pe un capac cu litera K vei avea noroc, bucurii si prosperitate, in timp ce daca vei calca pe una cu litera A vei avea parte doar de ghinion.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *