Sanatate-Medicina

Remedii validate de stiinta

Recomanda informatia!

Iata ca zilele sunt din ce in ce mai lungi, viata doarme sub pamant, natura este pregatita sa revina la viata. In traditia ancestrala, aceasta perioada care precede primavara esta una din cele mai frumoase din an. Zanele bune propun elixiruri si retete pentru a ne pregati corpul si spiritul sa iasa din iarna, sa mearga spre lumina. Daca ai adopta si tu unul din aceste ritualuri ?

Infuzie cu ghimbir pentru fortificarea corpului. Ghimbirul este cea mai apreciata mirodenie de vrajitoare, reputata pentru faptul ca ne aduce sansa, putere si vitalitate. Se poate folosi sub forma de infuzie iarna pentru a ne incalzi, pentru a limita durerile reumatismale si pentru a ne intari rezistenta la infectii. Stiinta spune ca ghimbirul este una din cele mai studiate mirodenii pe plan clinic. Proprietatile sale anti-inflamatorii, imunostimulante si antivirale au fost deja demonstrate. Radacina de ghimbir este extrem de eficienta pentru a reduce greata si varsaturile in timpul chimioterapiei.

Pinul, arbore totem, pentru a combate depresiile hivernale. Conform unor vechi rituri samanice, a te plimba intr-o padure cu pini iarna te ajuta sa alungi gandurile negative, reda vitalitatea si dinamismul. Devenim mai constienti de propriile noastre forte si avem curajul sa ne depasim limitele. Ceea ce inseamna ca optimismul renaste. Ce spune stiinta despre pin ? Arborele poate conferi sanatate si fericire dupa cum demonstreaza si cercetarile lui Pr Qing Li din cadrul universtitatii de medicina din Tokyo. Acesta a reusit sa demonstreze ca o padure meditativa in padure are un profund efect revitalizant, alunga stresul si ne permite sa sporim reactivitatea apararilor noastre imunitare. Coniferele degaja de altfel un ulei esential bogat in terpen care intareste oxigenarea corpului.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *