Diverse

Foarte multi copii din Romania traiesc in locuinte fara toaleta

Recomanda informatia!

Stiai ca o treime dintre copii din Romania traiesc in locuinte fara toaleta in interior? Ei bine, conform unui studiu recent realizat 1 din 5 copii nu se spala pe maini dupa ce foloseste toaleta deoarece nu dispune de dotari sanitare in locuinta.

   Descopera mai multe despre acest subiect

Mai mult de atat, in urma cu trei ani 2.219 de unitati de invatamant din Romania aveau grupurile sanitare in curte si in acestea nu existau apa curenta sau canalizare. Dupa care in anul 2018,  1489 unitati de invatamant functionau cu grupuri sanitare neconforme. In primavara anului 2019 anumite scoli, mai exact in numar de 1180 aveau in continuare grupuri sanitare necorespunzatoare.

Eurostat a publicat pe data de 19 noiembrie 2019 cu ocazia zilei mondiale a toaletei ca peste un sfert din populatia Romaniai traia intr-o locuinta fara apa.

“Din păcate, lipsa accesului la produse pentru igienă şi a educaţiei pentru sănătate sunt probleme cu care ţara noastră se confruntă de foarte multă vreme. Subiectul a fost readus în spaţiul public zilele acestea, având în vedere cazurile de coronavirus, însă atragem încă o dată atenţia asupra nevoii de educaţie pentru sănătate pe termen lung în România, o ţară în care multe școli din mediul rural nu au, în continuare, apă curentă și toalete în incintă. În și mai multe școli și grădinițe, săpunul este inexistent, iar situația se perpetuează în gospodăriile acestor copii, care nu au resursele financiare pentru a cumpăra produse de bază cum ar fi săpunul. Igiena precară este o sursă continuă de îmbolnăviri în comunitățile defavorizate” a declarat Mihaela Nabar, director executive World Vision Romania.

Pe Agenda 2030 a Organizatiei Natiunilor Unite apare Obiectivul de dezvoltare durabila in care se garanteaza ca pana in anul 2030 toti oamenii vor avea acces la toalete si la canalizare.

Cu toate astea, in prezent in Romania se gasesc foarte multe cazuri de familii care nu au toaleta in interiorul locuintei.

Acceseaza https://newsin.ro/actualitate/ pentru mai multe stiri.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *