Sanatate-Medicina

Cum sa iti hranesti corect bebelusul

Recomanda informatia!

Din prima zi de viata pana in jurul varstei de 3 ani, bebelusul cunoaste o crestere spectaculoasa. In aceasta perioada, se trece de la alimentatia bazata numai pe lapte, la mesele cu fructe, legume si carne. Dulce, sarat, acrisor sau amar, cele patru senzatii de baza ale gustului, devin cunoscute micutului tau care incepe cu trecerea timpului sa-si exprime preferintele alimentare.

Laptele matern este cea mai sanatoasa hrana pentru un bebelus. Acesta contine absolut toti nutrientii de care are nevoie un nou-nascut ca sa creasca. De asemenea, interactiunea dintre mama si copil care are loc in timpul alaptarii este importanta pentru dezvoltarea psihica a micutului. Totusi, nu trebuie sa intri intr-o depresie daca nu iti poti hrani copilul natural. Laptele praf detine valori nutritionale similare celui matern. Tinerel mamici trebuie sa fie tot timpul informate pe marginea acestui subiect si este recomandat sa citeasca sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa pentru bebelusi pe Revista Galenus

Intre 4 si 6 luni, se poate incepe diversificarea alimentatiei. Este recomandat sa se introduca putin piure de legume in biberoane , in cantitati mici si progresiv. Privilegiaza legumele si fructele clasice: cartofi, morcovi, pere si mere si asteapta sa depaseasca varsta de 8 luni pentru a ii da fructe exotice . Atentie insa, nu trebuie sa diminuezi cantitatea de lapte, inainte de a implini 1 an (minimum 500 ml pe zi).

Nimic nu te impiedica sa continui sa iti hranesti copilul cu biberonul. Incetul cu incetul propune-i in paralel si lingurita. Fiecare copil se obisnuieste in momentul in care acesta se simte pregatit pentru aceasta schimbare. Asculta-i propriul ritm si fii rabdator/oare!

 
Exista parinti care evita sa le introduca supa in alimentatia copiilor deoarece cred ca in timp aceasta ii ingrasa. Insa, in realitatea supele sau ciorbele au alte proprietati: permit copiilor sa consume legume mult mai usor si sunt un aport hidric suplimentar. Astfel, copilul asimileaza vitamine, minerale si fibre esentiale pentru digestie.

 

Articol preluat de aici

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *