Sanatate-Medicina

Cum sa alegi cea mai buna saltea ortopedica

Recomanda informatia!

Coloana vertebrala reprezinta baza sistemului locomotor, fara de care sanatatea, starea de bine nu ar fi posibila. Inainte de a achizitiona o saltea e bine sa va cunoasteti problemele medicale, daca ele exista, pentru a va putea alege propriul tip de saltea, tinand cont si de aceste aspecte. Stilul de viata inactiv al vietii moderne ne pune sanatatea in pericol, ne expune la riscuri precum dureri de spate, tulburari ale sistemului sanguin, scolioza.

Saltelele ortopedice va pot ajuta sa reduceti simtitor aceste dureri sau sa preveniti aparitia lor datorita unei pozitii in timpul somnului cat mai corecte si odihnitare in acelasi timp

Exista o mare varietate de saltele. Acestea au caracteristici diferite iar cu ajutorul unui bun vanzator puteti gasi cu usurinta propriul dumneavoastra tip de saltea.

Atunci cand alegeti saltele ortopedice este necesara concentrarea pe structura individuala a organismului. Mai multe straturi de umplere a unei saltele va asigura o calitate si un cofort sporit. Este de asemenea recomandata si  salteaua cu arcuri independente. Saltelele de calitate ar trebui sa urmeze linia corpului mentinand coloana dreapta si lasand totodata corpul sa se relaxeze.Astfel coloana vertebrala va fi mai sanatoasa iar postura corpului isi va pastra verticalitatea corecta. In ultimul timp, tot mai multe persoane s-au aratat interesate de saltele ortopedice de calitate antiescara, aceasta tendinta fiind relativ in crestere. Daca te intrebi de unde poti cumpara saltele ortopedice, poti arunca o privire si pe magazinul Catena Pas Cu Pas – un magazin online de tehnica medicala.

Alegerea unei saltele bune depinde si de rigiditatea acesteia. Pentru a intelege daca o saltea este moale sau nu, apasarea saltelei cu mana nu este suficienta. Doar in momentul asezarii intregului corp, greutatea este distribuita uniform pe suprafetele ocupate de corp.

  1. inainte de a cumpara o saltea, aflati dimensiunile exacte ale patului.
  2. optati pentru un producator care si-a creat un renume pe piata si a carui calitate poate fi garantata.
  3. Materialul din care este confectionata salteaua este un alt aspect de care trebuie sa tineti cont. Acesta trebuie sa ofere atat confort termic, cat si sa se adapteze formei corpului, asadar alegeti unul superior, din punct de vedere calitativ. Optati pentru materiale naturale, precum matasea sau bumbacul, tratate antistatic si antibacterian, care asigura un grad optim de igiena. De asemenea, pe durata verii, salteaua trebuie sa nu stimuleze aparitia transpiratiei si sa disipeze caldura, in vreme ce, in timpul iernii, trebuie sa o pastreze.
  4. compozitia structurii interne, saltelele pot fi prevazute cu arcuri, latex, spuma poliuretanica, aer sau apa, ultimele doua tipuri fiind mai rar intalnite, datorita utilizarii lor la recomandarea medicului. Saltelele cele mai des intalnite sunt cele pe arcuri, realizate din otel indeformabil. Acestea au o elasticitate mare si ofera izolatie termica mai buna decat celelalte, insa au o durata de viata mai scurta decat cele din latex. Saltelele din latex prezinta performante ridicate de confort, avand functii ortopedice, conferind coloanei vertebrale o pozitie corecta. Latexul permite o buna circulatie a aerului si favorizeaza evaporarea umezelii. Mai mult, aceste saltele sunt hipoalergenice si tratate impotriva acarienilor.
  5. cerintele ergonomice ale fiecarei persoane, salteaua trebuie sa fie elastica si, in acelasi timp, tare. Golul format intre zona lombara si saltea trebuie sa aiba dimensiunea unei palme: astfel, daca nu puteti introduce mana in acea zona, inseamna ca salteaua este prea moale, iar daca golul este mare, inseamna ca salteaua este prea tare pentru dumneavoastra.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *