Sex-Relatii-Copii

Mergeti la ginecolog regulat?

Recomanda informatia!

Fiecare femeie activă sexual riscă să se îmbolnăvească deoarece cancerul de col uterin este cauzat de anumite tipuri ale unui virus numit papilomavirus uman sau HPV (Human Papilloma Virus). Testul Papanicolau poate depista la timp cancerul de col uterin. 

Descoperită în stadiu incipient, boala poate fi tratată cu succes. În luna februarie – „Luna Naţională de Prevenire a Cancerului“, această săptămână este dedicată activităţilor de prevenţie a cancerului de col uterin. 

Orice femeie care prezintă simptomele de mai jos – sângerări intermenstruale, sângerări după contact sexual, sângerări în menopauza sau cu leziuni ale colului uterin – este eligibilă pentru un test citologic în orice moment, indiferent de data ultimului test efectuat. Un astfel de test costă între 30 şi 50 lei.*

Revista online Farmacia Ta, iti pune la dispozitie o gama larga de articole despre ginecologie, despre ce trebuie sa stii si cat de des trebuie sa te duci la control.

Insa, atentie, oricate articole despre ginecologie ai citi pe farmaciata.ro, tot trebuie sa mergi la control in mod regulat.

Spor la citit!

*text preluat de aici.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *