Afaceri

Pasi importanti pentru inchirierea unei masini

Recomanda informatia!

Companiile de inchirieri masini sunt solutia ideala pentru turistii care vor sa exploreze in liniste locatia in care se afla, pentru oamenii de afaceri nevoiti sa se deplaseze mult intr-un anumit interval de timp intr-un oras nou, pentru persoanele care au nevoie temporar de o masina mai mare decat cea pe care o au sau a caror masina se afla in service pentru reparatii. Procedura de inchiriere a unei masini, desi simpla, are cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.

De pilda, daca inchiriezi o masina online asigura-te ca citesti cu atentie termenii si conditiile inainte sa confirmi rezervarea. De asemenea, daca faci o rezervare prin telefon pune toate intrebarile le care vrei sa afli raspunsuri si nu lasa nici un aspect nelamurit cu persoana de contact cu care te afli in legatura. Asigura-te ca intelegi exact clauzele contractului de inchiriere, astfel incat sa stii ce se poate intampla daca intarzii fie la ridicarea fie la returnarea autovehiculului. Afla, de asemenea, daca este permis, prin contract, sa conduca si alti soferi si daca da, care este taxa pentru fiecare sofer suplimentar adaugat.

Daca abia ai obtinut permisul de conducere si esti incepator in ale sofatului, trebuie sa stii ca majoritatea companiilor cer o serie de conditii minime care includ o varsta minima de 21 de ani pentru sofer (in plus, adaugandu-se o taxa pentru “sofer tanar”, pana la varsta de 25 de ani) si o perioada minima de 12 luni de la obtinerea permisului de conducere. Pentru a afla mai multe detalii nu ar strica o minima informare in legatura cu modul in care functioneaza companiile rent a car in Cluj.

Daca nu ai mai inchiriat pana acum o masina, vei fi bucuros sa stii ca exista companii care practica sistemul drop off, de exemplu pentru cei care vor sa pastreze masina pana la plecarea din tara, de pe aeroport. De obicei taxele pentru drop off sunt mai mari, de aceea asigura-te ca stii exact despre ce suma este vorba. In cazul in care inchiriezi o masina cate sa te astepte la aeroport, asigura-te ca cei de la compania de inchirieri stiu exact ora la care ajunge avionul si la care ai nevoie de masina. Trebuie sa iei in considerare fapul ca vor cadea in sarcina ta taxa de aeroport, taxele de parcare la aeroport, plata soferului – daca ai optat pentru o masina cu sofer, la fel ca si factura pentru carburant.

Daca optezi pentru ridicarea personal a masinii de la sediul firmei, nu uita sa verifici daca totul este in regula, pentru a evita discutii ulterioare legate de eventuale daune pe care le-ai fi putut cauza autovehiculului. De asemenea, daca este un model de masina pe care nu l-ai mai condus niciodata nu ar strica sa te familiarizezi cu ea inainte de a parasi sediul companiei, pentru a putea primi consiliere in caz ca ceva nu merge conform planului.

Documentele necesare pentru inchirierea unei masini sunt actul de identitate sau pasaportul, permisul de conducere valid (minim 12 luni de la obtinere) si cardul de credit sau debit.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *