Afaceri online

Aveti grija de animalele de companie – Royal Canin Romania

Recomanda informatia!

VIER PFOTEN avertizeaza iubitorii de animale cu privire la pericolul hipertermiei
Odata cu venirea verii si a temperaturilor ridicate, VIER PFOTEN recomanda o atentie sporita la sanatatea animalului de companie. Astfel, pentru a va bucura de o vara fara griji, specialistii fundatiei pentru protectia animalelor ofera cateva recomandari detinatorilor de animale de companie.  
La fel ca si oamenii, animalele sufera din cauza schimbarilor bruste ale vremii. \\"RoyalDeoarece cainii nu pot transpira la fel ca oamenii, cand alearga risca declansarea unor probleme majore, precum cele de inima sau cele de circulatiei. Insolatia, care impiedica temporar autoreglarea termica a corpului, poate avea urmari fatale in special asupra cainilor.
VIER PFOTEN recomanda programarea activitatilor in aer liber fie dimineata devreme fie seara, cand temperaturile sunt suportabile. E important sa acordati o atentie deosebita semnelor de extenuare ale animalului. Vezi aici preturi la mancare Royal Canin pentru caini si alte oferte speciale de la petpal.ro. Nu este indicat sa continuati plimbarea in cazul in care observati ca animalul de companie nu mai doreste acest lucru.
Pentru cainii in varsta sunt necesare ingrijiri speciale in timpul verii. Cand sunt scosi afara acestia au nevoie de pauze regulate pentru relaxare, iar in restul timpului trebuie sa aiba la dispozitie apa proaspata si posibilitatea de a se odihni.
 Ca si animalele de companie, animalele fara stapan au nevoie de apa proaspata. De asemenea, detinatorii de autoturisme sunt indemnati sa verifice masinile inainte de plecarea de pe loc deoarece acestea sunt o sursa de umbra pentru animalele de dimensiuni mici si medii.
Pentru cainii de curte e recomandabil ca stapanii sa le ofere posibilitati de adapostire si indeajuns de multa apa potabila proaspata. In cazul cainilor tinuti in lant, se recomanda ca lantul sa permita miscarea si adapostirea la umbra.
In oras
\\"AnimaleNu lasati niciodata animalul de companie singur in masina. Chiar si un loc cu umbra nu este sigur deoarece, odata cu miscarea soarelui, masina poate sa se incalzeasca rapid si poate sa devina o capcana mortala.
In cazul in care observati un animal inchis in masina in zilele caniculare va recomandam sa sunati de indata la 112 deoarece politia este abilitata sa intervina in astfel de cazuri.
In calatorii
Pentru unele animale calatoria cu masina inseamna un stres mare. Daca masina dumneavoastra nu este echipata cu aer conditionat, este recomandat sa programati calatoriile dimineata devreme sau seara. Altfel, blocajele in trafic pot deveni foarte periculoase. Daca totusi este necesar sa calatoriti pe timpul zilei, puteti prinde prosoape ude de geamurile de la masina pentru a oferi animalului umbra si racoare chiar si atunci cand avansati greu in blocajele de trafic.
La mare:
Nisipul sau cimentul foarte fierbinti pot provoca arsuri
Intotdeauna puneti la dispozitia animalului apa proaspata. Lipsa apei potabile poate determina cainele sa considere apa de mare o alternativa buna. Apa sarata insa provoaca o senzatie si mai mare de sete, iar consumul crescut de apa cu sare, in combinatie cu deshidratarea provocata de caldura, creste foarte mult riscul unor leziuni cerebrale majore.
La munte:
Adaptati traseul montan la capacitatea cainelui de a va urma in siguranta sau fiti sigur ca aveti tot echipamentul necesar pentru a-l transporta prin zonele foarte periculoase.
Intotdeauna puneti la dispozitia animalului apa proaspata. Senzatia de sete foarte mare, datorata efortului, poate face cainele sa bea apa si din surse periculoase precum baltile statute, care pot fi infestate cu bacterii si paraziti. Acestea pot imbolnavi grav animalul.
Aveti grija sa dozati eforturile animalului deoarece epuizarea ii poate provoca probleme cardio vasculare cerebrale
Evitati zonele cu stane deoarece animalul dumneavoastra poate fi atacat de cainii de stana
Evitati zonele cu stupi de albine, deoarece animalul risca sa fie intepat.
Nu lasati animalul nesupravegheat in padure deoarece pot surveni conflicte cu alte animale salbatice
In strainatate:
Interesati-va din timp de actele si vaccinurile necesare pentru tara de destinatie. Exista pericolul blocarii animalului pe aeroport pentru o perioada mare de timp, din cauza lipsei unor documente sau ale unor vaccinuri.
Pentru informatii cu privire la ce trebuie sa luati in considerare cand calatoriti cu avionul, cititi articolul „10 sfaturi pentru transportul aerian al animalelor de companie”
In ceea ce priveste animalele de talie mica, medicul veterinar Ovidiu Rosu de la VIER PFOTEN recomanda: „Este foarte important sa le fie pusa la dispozitie apa proaspata din belsug. In afara de asta trebuie sa indepartati rapid mancarea neconsumata deoarece vara aceasta infesteaza rapid cu viermi si cu muste.”
Detinatorilor de cai, medicul veterinar Ovidiu Rosu le recomanda adapostirea de soare a animalelor intre orele 11 si 5. Un cal are nevoie intr-o zi normala de cel putin 40 de litri de apa. Pe timpul verii aceasta cantitate trebuie suplimentata. Tineti cont si de faptul ca apa se evapora mult mai repede din recipientele foarte largi destinate adaparii animalelor.
Porcusorilor de guineea si iepurilor care traiesc in exterior trebuie sa le fie asigurate spatii de adapostire si umbra. Pasarile de apartament trebuie sa fie protejate de razele directe ale soarelui. Puneti-le coliviile in spatii racoroase si ferite de curent. Schimbati-le apa mai des decat de obicei deoarece exista pericolul infestarii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *