Afaceri online

Ghidul cumparatorului online pentru Black Friday

Recomanda informatia!

Black Friday 2017 promite sa aduca mai multe magazine participante si reduceri mai mari ca oricand. Pentru cumparatori acest lucru inseamna o ocazie unica de a face economii serioase chiar inainte de inceperea sarbatorilor de iarna. Se estimeaza ca anul acesta numarul cumparatorilor din mediul online va depasi din nou numarul celor care viziteaza magazinele fizice in ultima vineri din luna noiembrie.

De ce este recomandat sa alegi mediul online pentru Black Friday 2017

Romania nu este singura tara in care Black Friday a devenit relativ echivalent cu haosul din magazine. In Statele Unite filmarile cu aglomeratia si scenele absurde ce au loc in magazine in aceasta perioada fac titlurile stirilor in fiecare an.

Black Friday Romania nu este nici pe departe atat de haotic precum fenomenul dupa care s-a inspirat insa marile lanturi de magazine pot deveni foarte aglomerate iar stocurile dispar rapid.
Alternativa comoda la aglomeratia din magazinele fizice este mediul online. Dupa ce in 2014 mediul online a depasit vanzarile din magazinele fizice cu ocazia Black Friday, numarul de magazine online participante la campanie urmeaza un trend ascendent puternic.

Pe scurt, mediul online este recomandat pentru a profita de reduceri pentru ca:

  • Este usor de accesat
  • Nu implica deplasarea la o anumita locatie
  • Reducerile sunt adesea chiar mai mari decat in magazinele fizice
  • Cumparatorii nu se confrunta cu aglomeratia

Black Friday Romania – profita de reduceri in mediul online in doar cativa pasi

Desi este mai comod decat vizita la un magazin stationar si in mediul online cumparatorii se pot lovi de probleme precum lipsa de stoc sau probleme cu serverul care fac pagina imposibil de accesat pentru o perioada de timp mai scurta sau mai lunga in functie de complexitatea problemei.

Pentru a avea cele mai mari sanse sa cumpere exact produsul dorit din lista online de magazine Black Friday, cumparatorii trebuie sa tina cont de cateva sfaturi practice.

1. Planuieste din timp. E important ca fiecare cumparator sa stie din timp exact ce doreste sa cumpere pentru ca timpul pierdut facand comparatii de pret chiar in ziua de Black Friday 2017 poate insemna stocuri epuizate.

2. Noapte este cel mai bun moment pentru cumparaturi. Spre deosebire de magazinele stationare care se deschid dimineata, magazinele online opereaza 24/7 si tind sa inceapa campaniile de reduceri de la miezul noptii. Cumparatorii care aleg sa astepte pana dimineata se pot confrunta cu lipsa de stoc.

3. Calitatea conexiunii la internet este importanta. Cumparatorii sunt sfatuiti sa foloseasca o conexiune puternica la internet atunci cand fac cumparatori pentru Black Friday pentru ca serverele vor fi supra solicitate iar viteza de incarcare a paginii poate face diferenta intre o tranzactie reusita si una nereusita.

Despre Black friday si alte reduceri s-a mai scris si aici: romanialibera.ro/economie/companii/cele-mai-importante-3-perioade-de-reduceri-din-an-448961

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *