Afaceri online

De aici poti cumpara adidasi si tenesi Converse

Recomanda informatia!

Converse a aratat ca poti trece de orice fel de bariere sociale in tenisi. Nu conteaza ce faci, cati ani si cu ce bani ti-ai luat incaltarile. Totul sta in atitudine. Atitudinea Converse. Care poate insemna relaxare, agitatie, tinerete, rebeliune, rock, punk, electro… Tenisii All Star au inceput sa cutreiere strazile capitalei cu ceva timp in urma. S-au lovit imediat de ignoranta de cartier si, astfel, orice purtator mandru de Converse primea de la un animal mai primitiv clasica replica: \\”ce ma, ti-ai luat tenisi de la Obor, iar porti chinezarii de-astea?\\”. Incercai sa-i explici despre traditia tenisilor Chuck Tailor, despre istoria si importanta acestei marci. Explicatiile erau in van, ajungeai la dileme si mai mari de tipul: ai dat atatia bani pe o pereche de chestii cauciucate?
Totusi, Converse nu a fost mereu un brand atat de iubit, mai ales ca la inceput era vorba de o fabrica de incaltaminte, Converse Rubber Shoe Company  sau Boston Rubber Shoe Company, infiintata in 1908 de Marquis Mills Converse. Asta in caz ca va mirati de ce se zice ca tenisii Converse sunt old school :). In 1915 a inceput sa faca pantofi sport pentru tenis si in 1917 pentru baschet.
Un alt nume mare ce sta pe tenisii Converse este cel al jucatorului de badminton Jack Purcell, modelul ce-i poarta numele fiind adaugat colectiei in 1935. Astfel brandul incerca sa isi consolideze pozitia pe piata sportiva cautand noi adepti ai stilului All Star.
Dar dincolo de asta, Converse a fost incaltamintea preferata a starurilor rock. In anii \\\’70 The Ramones ii scoteau pe scena, la inceputul anilor  \\\’90 Kurt Cobain frangea inimi in tenisii sai negri, iar in noul mileniu Julian Casablancas de la The Strokes canta alaturi de Pharell si Santogold despre fericirea de a purta conversi.
In 1921 Charles \\”Chuck\\” Taylor, baschetbalist, a devenit imaginea brandului Converse, iar din 1923 modelul high-top ii poarta numele, Chuck Taylor All Star. Si conversii s-au nascut.
De pe terenul de joaca, Converse a facut un pas mare catre un alt tip de teren cu altfel de batalii si mize. In 1941, cand America a intrat in Al Doilea Razboi Mondial, Converse s-a adaptat vremurilor si a aparut marea schimbarea la fata a acestor tenisi. A inceput productia unor tenisi speciali de lupta, a unor cizme si costume care integrau elementul cheie Converse: cauciucul. Asa a aparut modelul A6 Flying Boot care era in membrele inferioare a tuturor soldatilor de la US Army Air Corps. Medaliile si meritele militare au coplesit brand-ul Converse, aflat inca la inceput de drum. Chiar si dupa razboi, antrenamentele militare erau dominate de steluta lui Chuck Taylor All Star.
Timp de vreo 2 decenii nu exista decat modelul clasic, negru. Prin \\\’47 s-a introdus modelul pe alb si din \\\’66 au scapat canistrele de vopsea pe povestea mono-croma de pana atunci. Anii au trecut si acum exista cate un Converse in fiecare culoare cunoscuta omului, cu imprimeuri de la buline, la grafuri cu robotei si colectii speciale, cum este cea dedicata formatiei Pink Floyd.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *