Internet

Cea mai folosita platforma: WordPress

Recomanda informatia!

Sunt convins ca multi folosesc platforma WordPress, atat cei avansati, cat si cei incepatori. In acest articol voi incerca sa rezum in 8 puncte povestea acestei platforme.

 

1.Motivatie

In prima faza avem nevoie de motivatie, asta e pentru cei care se “tem”. Nu e nevoie sa stim programare pentru a folosi WordPress, si asta datorita temelor, widget-urilor si plugin-urilor pe care le pune la dispozitie.

 

2.Hosting

Trebuie sa ne alegem un host adecvat pentru a ne “tine” site-ul online. De obicei toate firmele de hosting ofera ajutor in cazul in care va impotmoliti la instalare, si daca nu e asa, atunci cautati pe Google, acolo veti gasi orice informatie/rezolvare.

 


3.Backup

Dupa ce blog-ul e pe picioare si a crescut putin, nu trebuie sa uitam sa facem backup din cand in cand (din Cpanel > phpMyAdmin). Asta e valabil pentru toata lumea, nu doar pentru cei care sunt incepatori. Nu va complicati viata fara rost, repet, faceti backup, va ia doar 1 minut.

 

4.Spam

Pentru spammeri va recomand sa folositi plugin-ul Akismet. Este gratis si bun, foarte bun! Exista si altele, dar nu ma incumet sa recomand fara sa probez inainte.

 

5.Poze

Impodibiti articolele cu imagini, ele ofera un aspect mult mai “dulce” acestora. Incercati sa nu urcati poze care au marimea masurata in “Mb”, ci in “kb”. Pozele cu o marime mare va vor incetini incarcarea blog-ului, si bineinteles, la fel si navigarea…

 

6.Permalinks

Schimbati structura permalink-urilor, astfel va arata mai frumos, dar va va si ajuta din punct de vedere al SEO-ului.

 

7.Sitemap

Creati un sitemap. Daca nu va descurcati, instalati plugin-ul Google XML Sitemaps.

 

8.Comoditate

Daca aveti un blog pe wordpress.com (nume.wordpress.com), oricand puteti trece pe un domeniu propriu: www.nume.com. Exista mii de tutoriale care va invata cum sa faceti acest lucru.

 

Mai multe tutoriale si sfaturi despre aceasta platforma gasiti pe wpfrog.net.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *