Afaceri

Asigurarile Auto

Recomanda informatia!

Dezvoltarea economiei de piata si inclusiv trecerea la o societatea consumerista au determinat in tara noastra, dupa anul 1990 o mare schimbare de mentalitate in randul cetatenilor. Acestia au constientizat ca, odata cu recunoasterea proprietatii private, proprietarul isi asuma o multime de riscuri cand vine vorba despre posesiunile sale.

Din acest motiv, o multime de oameni au inceput sa se intrebe ce faci cand esti parte dintr-un sistem instabil si cand viitorul pare destul de incert, iar hazardul este o constanta in aceasta ecuatie. Evident, raspunsul a fost aparitia societatilor de asigurari, care au rolul de a ne garanta ca peste noapte, nu vom pierde bunurile de care dispunem.

In prezent, chiar statul este cel care impune incheierea unor polite de asigurare. Una dintre ele este asigurarea locuintei. Aceasta a fost impusa prin lege, in urma inundatiilor care au cuprins aproape intreaga Romanie in anii trecuti.

Un alt tip de asigurare obligatorie este RCA-ul sau asigurarea de raspundere civila auto care trebuie incheiata de catre toti soferii care doresc sa circule regulamentar pe soselele Romaniei. Acest tip de asigurarea acopera pagubele suferite de catre terti in accidente care au fost produse din pricina soferului asigurat. Astfel, asigurarea RCA acopera atat daunele materiale suferite de catre terti (pagubele provocate autoturismelor, garduri, stalpi), cat si despagubiri destinate victimelor accidentelor si plata costurilor procesului in instanta (daca este cazul).

De asemenea, in categoria asigurarilor auto, insa de data aceasta a celor facultative se incadreaza asigurarea CASCO, care acopera plata daunelor suferite de propria masina in cazul unui accident, cat si acoperirea furturilor partiale sau totale. In prezent exista numeroase site-uri care s-au specializat in comertul cu polite de asigurare. Cumpara de aici o asigurare CASCO si ai posibilitatea de a beneficia de preturi mai mici la primele de asigurare si in plus poti compara ofertele de la diverse companii de asigurari, doar prin simpla accesare a unei pagini web.

Prin cele doua tipuri de asigurare descrise mai sus, soferii isi pot lua masuri de protectie. Accidentele rutiere au o frecventa din ce in ce mai mare, dat fiind faptul ca si numarul autoturismelor achizitionate in ultimii ani a crescut semnificativ.

Concluzia este ca o asigurare auto RCA iti da posibilitatea sa achti pagubele provocate tertilor intr-un accident de care te faci raspunzator, fara a fi nevoie sa scoti din buzunar o multime de bani, pe care este foarte posibil nici sa nu ii ai in momentul respectiv. Astfel este evitata o situatie dezavantajoasa atat pentru soferii care se asigura, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *