Afaceri online

Cum montam un aparat de aer conditionat

Recomanda informatia!

Majoritatea persoanelor care se decid sa achizitioneze un aparat de aer conditionat nu au nici macar cunostinte minime in ceea ce priveste montarea aerului conditionat. Daca vorbim despre intretinerea acestuia, subiect dealtfel foarte sensibil avand in vedere influenta negativa pe care o poate avea asupra sanatatii intretinerea necorespunzatoare a acestui tip de echipamente, majoritatea celor care isi achizitioneaza un echipament nu au nici cea mai vaga idee.

Evident montarea si intretinerea aparatelor de aer conditionat trebuie realizata de catre persoane care au experienta in acest domeniu, eventual profesioonisti. Insa este evident ca si  posesorii aparatelor trebuie sa aiba macar cunostinte minimale cu privire la produsele pe care le achizitioneaza.

Un aparat de aer conditionat este format din doua unitati, una exterioara si una interioara. Dca aparatul are numai functie de racire, atunci unitatea interioara va contine numai bateria evaporatoarea de agent frigorific, iar cea exterioara dispune de bateria condensatoare de agent frigorific.

Unitatea interioara desfasoara urmatoarele procese: aspira aerul din incapere, prin grila de la interioara. Atunci cand alegi locul de montaj al unitatii interioare, trebuie sa respectati cateva reguli de baza. Una dintre ele este sa plasati unitatea interioara astfel incat sa nu fie deranjata de circulatia aerului, nici la intrarea si nici la iesirea din aparat.

Peretele unde se va monta unitatea trebuie sa fie foarte rezistent astfel incat sa sustina greutatea aparatului, atat atunci cand este in repaus, cat si atunci cand functioneaza, moment in care este posibil sa vibreze.

Aparatul trebuie sa permita curatarea, astfel incat montajul sa permita sa fie curatat filtrul de aer, cat si verificarea periodica a acestuia. Aparatul nu trebuie sa fie batut direct de razele soarelui.

O alta regula ce tine de amplasarea aparatului de aer conditionat este ca acesta sa fie pozitionat la cel putin un metru distanta de televizor sau de aparatul de radio. De asemenea este ideal sa amplasam aparatul la aproximativ 2 sau 3 metri distanta de la sol.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *